Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (427)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $26,782,316Tržby Celosvetovo $35,825,316Zach Braff si na pozícii režiséra a herca v tomto malom filmíku počína dosť slušne, dej pekne odsýpa, zažijeme tu aj nejaké to menšie dobrodružstvo, občas príde aj nejaké to odľahčenie, zlaté úsmevy Natalie Portman, ... len škoda že v celku to tak silne nevyznie ako by si tento film žiadal, určite tam ešte niečo chýba k tomu aby ten príbeh lepšie zarezonoval a pohladil. /60%/ ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Na tenhle snímeček jsem se neskutečným způsobem těšil. Ale protože tenhle rok jsem byl ze spousty filmů zklamanej, připravoval jsem se psychicky na nejhorší. Moje obavy ovšem opadly při prvním záběru na Natalii Portman. Už dlouho jsem ji chtěl vidět v nějaký střeštěný roli a tady se opravdu vyřádila. Chtěl bych ale upozornit lidi, kteří nejsou moc na dlouhé dialogy,aby se tomuhle filmu vyhnuli, protože těch je tady požehnaně. Naštěstí ale nenudí a vy si i odnesete ponaučení (ten Zach Braff má neskutečnou slovní zásobu). I love Natalie Portman- I love Coldplay- I love this movie. Křičící scéna RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Krom několika krásných absurdností se mě snímek nijak nedotkl. Mám rád scény s křečky, psy i bazénem, ale bohužel jsou to jen úsměvná oživení nudné kaše. Vím, že dvě hvězdičky jsou možná příliš přísné hodnocení, ale tohle je přesně druh filmu, kde za den nebudu vědět, o co šlo. Garden State odepisuji, i když je Portmanová roztomilá. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Když bych věřil na něco jako objektivní hodnocení, řekl bych, že Garden State je objektivně na čtyři hvězdičky. Jenže nevěřím, tak to říkat nebudu a vrazím hezčí tři. Proč? Protože po Bokovce a jiných, tematicky spřízněných nezávislárnách o sympatickém hridinovi s traumaty, jenž někam přijíždí aby si v hlavě srovnal svůj život a našelk němu klíč, mi Garden State až příliš snadno zapadl do zajetých kolejí a ozkoušených postupů (právě viz Bokovka). Odkládaný první polibek, opakované nasazování dojemné hudby, slza a konec... to všechno šikulka Zach Braff namíchal úplně stejně jako řada jeho kolegů před ním. Fajn, ale pro mě osobně velice průhledné, předvídatelné (jak inscenačně, tak obsahově), zkrátka ne až tak zajímavé jako pro zbytek publika. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Škoda toho mizerného začátku... i když, ten k tomu asi taky patřil, protože díky němu jsme si mohli vychutnat genialitu zbývajících 2/3 filmu. Skvělá hudba, herecké výkony a bezchybný scénář. Přestože jsem už film před nějakou dobou dokoukal, stále ve mně přetrvává ta pohoda láska a naděje která z filmu sálala jak z rozpálených kamen. Posílám krásnejch 5 sluncí a 90% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Zach Braff v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Kapela The Shins, kterou poslouchá Samantha (Natalie Portman) v její první scéně v nemocnici, se podílela na soundtracku. (cze.Oi)
  • Peter Sarsgaard (Mark) sa kvôli filmu učil hrať na gitare. (U_S_O)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama