Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (427)

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá Braffovina o mladých ľuďoch hľadajúcich si miesto v živote. Super postavy, nevtieravý humor (ani by som to nenazýval komédiou). Ešte lepšie ako POSLEDNÍ POLIBEK... Ak ste kvôli nadmernej divnosti nezvládli NAPOLEON DYNAMIT, Garden State je omnoho stráviteľnejší filmík o pár zvláštnych týpkoch... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Malý příjemný kult, který byl oblíbený vlastně už ve chvíli, kdy vznikl. Má všechny aspekty, které film potřebuje, abych si ho zamiloval - sympatické lidi v hlavních rolích, úžasný soundtrack a příběh, ve kterém je velmi snadné se najít, ale právě ta samozřejmost, která z Garden State čiší, mě nakonec odpudila. Ano, dokážu si představit, že jsem Andrew, který dokáže kouzelné Natalie Portman vyjádřit lásku po čtyřech dnech, ale bloudění po kořenech minulosti a zákrutách vlastní duše zůstává daleko za hranicí příjemné věrohodnosti. A navíc scénář si rozdal karty tak, že je ve finále téměř jedno, jak se kdo rozhodne, protože v takových situacích už se dnes překvapení neobjeví. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první scéně filmu sedí hrdina v letadle, které se zjevně ocitlo ve vážných problémech, a my sledujeme zděšené cestující, kteří si nasazují kyslíkové masky a jen s největšími potížemi, narozdíl od hlavního hrdiny, zvládají nastupující paniku. Ta scéna navnadí k očekávání emotivní podívané, jenže v následujících okamžicích naladí tvůrci na úplně jinou notu a sledujeme typicky festivalovou produkci na téma jak se vyrovnává dospívající hrdina s traumaty ze svého dětství a hledá své místo v životě. Což by mohlo být opravdu zajímavé, kdybych neměl pocit, že ty emoce jsou nějak umělé a hrdina, stejně jako celý film, je pod sedativy. Pod vlivem uklidňujících prostředků byl podle mě i scénárista a nejspíš i celý štáb. Můj pocit z filmu dobře vystihuje komentář Rex Mundi. Dialogům filmových postav a jejich emocím nevěřím a film mi přijde jako líbivá vykalkulovaná záležitost pro festivalovou porotu na Sundance Film Festivalu. Celkový dojem: 40 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Odevzdaný Andrew se denně tak nějak ze zvyku láduje řadou léků, žije si svůj život, až ho jednoho dne překvapí zpráva o matčině úmrtí, která ho donutí vrátit se zpět do rodného kraje!! Postupně potkává figurky, které kdysi znamenaly jeho dospívání, snaží se usmířit s otcem a navázat hlubší vztah s „lhářkou“ Sam. Superlevný debut Zacha Braffa je nejen lehce (absurdně) humorný, ale i velice chytře napsaný. Celkové hodnocení kromě hereckých výkonů povznáší i nadupaný soundtrack. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná příležitost, která nespadne do klišé romantických sladáků ani se netváří jako skutečné drama. Cesta mladého hrdiny je s úsměvy lemována všemi možnými příhodami od nadrženého psa až po krásně ulhanou Natalii Portman, která ma malý hřbitov rodiných mazlíčku na své zahradě. Traumata, problémy a všechno kolo hlavního hrdiny se nám rychle stane blízkým a mi mu začneme fandit. Jeho někdy až tupost je pro mě osobně příjemná a není naštěstí tažena do extrémů. Výkon Natalie Portman(Amidala forever) je moc příjemný a ta holka je fakt moc dobrá:). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Zach Braff v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • V scénach kde Andrew, Mark a Sam kráčajú spolu, mala Natalie Portman (Sam) problém s držaním kroku popri Zachovi Braffovi (Andrew) a Peterovi Sarsgaardovi (Mark), pretože sú podstatne vyšší ako ona. Keďže Natalie musela kráčať tak rýchlo, bola vo väčšine záberov zadychčaná. (TheRoller)
  • Starý motocykl americké armády, na kterém jezdí Andrew (Zach Braff), je ve skutečnosti ruský Dněpr MT-11 z roku 1980 (Al Gajda)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama