Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně 4 hvězdičky. Velice zajímavý snímek s opravdu originálním námětem a skvělou trojicí Vaugh Heche Phoenix. Navíc se ve filmu objevily i tehdá začínající hvězdy jako Vera Farmiga nebo Jada Pinkett Smith. To, že Phoenixe nakonec popraví jsem opravdu nečekal. I po 14 letech od natočení je Poprava kvalitním filmem, který při nejmenším zaujme. 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Return to Paradise je spolu s Brokedown Palace a Midnight Express tretím filmom zaoberajúcim sa drogovou problematikou a primeranosťou trestov pri prichytení skutočných alebo domnelých páchateľov. Nezvyknem kritizovať väčšinový názor užívateľov ČSFD. Stačí si však vedľa seba postaviť príbeh dvoch ľahkomyseľných stredoškoláčok, ktorým ich náhodný "priateľ" podstrčil drogu do batožiny (69 %), príbeh troch kamarátov, z ktorých jeden doplatí na obdobnú ľahkomyseľnosť pri nakladaní s nepotrebným hašišom (77 %) a konečne prípad chamtivého mladíka, ktorý sa pokúša prepašovať dve kilá hašiša na kšeft a chytia ho (85 %). Poprava je veľmi dobrou drámou, ktorá drží diváka od začiatku do konca v napätí. Herci podali výkony na hranici svojich možností, prostredie bolo autentické, neboli použité lacné efekty, takže plnému hodnoteniu zabránila iba nadbytočná milostná historka a čudné dialógy na začiatku filmu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Byly to prima prázdniny v té Malajsii - spousta holek, levný alkohol a hašiš - prostě jedna velká párty. Sherrif (Vince Vaugn) a Tony (David Conrad) se vrací zpět do civilizace, zatímco Lewis (Joaquin Phoenix) ještě zůstává - a to se mu stane osudným. Za držení hašiše je místními úřady odsouzen k smrti. Několik dní před vykonáním rozsudku dostane jeho právnička Beth (Anne Heche) ještě jednu šanci - pokud přesvědčí Sherrifa a Tonyho, aby se vrátili zpět do Maljsie a přiznali spoluúčast, budou všichni odsouzeni ke třem letům vězení, ale přežijí. Jinak je s Lewisem konec ... K tomuto filmu jsem se odhodlával hodně dlouho - prvních pár let jsem měl k dispozici skvělý soundtrack Marka Manciny. Až jsem jej měl dostatečně naposlouchaný, sehnal jsem si film, ale odložil jej. A až nyní na něj přišla řada. A musím přiznat, že jsou filmy, které nestárnou - když mají skvělý příběh (jako tento), výborné herecké obsazení (zmínit jen někoho z ústřední čtveřice by bylo ponížením ostatních), hudba (již zmíněno) a vůbec - celkově super. Jedinou výtku bych snad měl k tomu, že jsem doufal v happy end... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drama o přijmutí zodpovědnosti, které ve mě docela zvedlo emoce a dostat na konci do ruky Jadu Pinkett Smith, tak by to asi neustála a to, že to je jen herečka, by jí asi nepomohlo. Sice mi tam nejprve trošku neseděla ta romantická zápletka, ale to si časem sedlo. Vince Vaughn a Anne Heche odvedli výborné výkony a zejména Vince, zmítající se mezi relativní jistotou své americké existence a nejistým bytím v malajském vězení byl vynikající. Nicméně nikdo z nich nedosáhnul na Joaquina Pohoenixe - byl neskutečný a jeho závěrečná scéna mě totálně vykolejila. Už dlouho se mnou nic takhle nezamávalo. 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poprava je poměrně silné romantické drama, které se však pořádně rozjíždí až ke konci. Ne, že by do té doby nebylo poutavé a lákavé, ale teprve ve chvíli, kdy Anne Heche začně řešit případ Joaquina Phoenixe, nabírá snímek správné grády a spád. Herecké výkony jsou tu vynikající, zejména J. Phoenix, a s blížícím se koncem je film lepší a lepší. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama