Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně dobrý film.. A dobrým ho dělá především ten námět, který je vážně skvělý! Donutí člověka přemýšlet a chvílemi jsem nevěděla, jestli je "normální" se nechat kvůli příteli zavřít nebo ho nechat popravit za cenu vlastní svobody.. Je to nejspíš především o síle charakteru a asi nemůžeme nikomu zazlívat jeho rozhodnutí, ať už je jakékoliv.. Co se ale týče romantické scény na konci, ta byla moc i na mě a zkazila mi celý dojem z filmu.. Bez ní bych uvažovala i nad plným počtem.. Herecké obsazení nebylo bezkonkurenční, ale bylo obstojné.. Až na Joaquina, který byl (už zase) naprosto dokonalý.. Opět jsem ho poznala v úplně jiné roli a utvrdila jsem se v tom, že on dokáže zahrát všechno úžasně přesvědčivě! Hlavně na scény s ním jsem se nadmíru těšila!! :) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Poprava. Tu by si zasloužil ten, kdo vymyslel tendle "překlad". Sakra, menuje se to Return to Paradise. To to nemohli ti pitomci přeložit rači doslova? Přeložit to jako "Poprava" je jednak spojler jak brno a jednak to je naprostý vyzrazení toho, co bejt vyzrazený právě bejt nemá, tudíž je to jedno a to samý! Ne, za tydlety typy překladů by měla bejt fakt poprava nebo aspoň vyhazov! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tento film som narazil úplne náhodou kedysi v televízii, keď zrovna začínal. Uvidel som Phoenixa a povedal si, že by to mohlo byť zaujímavé. Nakoniec bolo, a ešte ako! Film sa síce spočiatku javí ako typický zástupca skutočných príbehov na nedeľu večer, ale atmosféra postupne hustne a vaše obavy o osudy hrdinov sa začínajú pomaly, ale iste, ruku v ruke s logikou filmu, napĺňať. Výborné herecké výkony v neprávom prehliadanom filme. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi deprimujúci snímok, hlavne keď som ho pozrel v psychickom rozpoložení akom som momentálne bol, mi ešte viac priťažil. Možno preto na mňa zapôsobil inak, ako by mal. Určite však chcem vyzdvihnúť Vincea, ktorý keby zostal pri podobných filmoch, určite by sa nestratil ani tak. Veľmi presvedčíví sú aj ostatní, hlavne Joaquin, vďaka ktorému bol záver taký ako bol. 85%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem prskal vzteky nad tím,jak umí být některé národy pořád sto let za vopicema a debilníma zákonama ničit lidskou důjstojnost.Silný film,ve kterém sem poprvé přežil Joaquina Phoenixe,kterého k smrti nesnáším a poprvé jsem viděl opravdu hrát Vince Vaughna.No a škoda že je Anne Heche lesba :) 80%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama