Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Byly to prima prázdniny v té Malajsii - spousta holek, levný alkohol a hašiš - prostě jedna velká párty. Sherrif (Vince Vaugn) a Tony (David Conrad) se vrací zpět do civilizace, zatímco Lewis (Joaquin Phoenix) ještě zůstává - a to se mu stane osudným. Za držení hašiše je místními úřady odsouzen k smrti. Několik dní před vykonáním rozsudku dostane jeho právnička Beth (Anne Heche) ještě jednu šanci - pokud přesvědčí Sherrifa a Tonyho, aby se vrátili zpět do Maljsie a přiznali spoluúčast, budou všichni odsouzeni ke třem letům vězení, ale přežijí. Jinak je s Lewisem konec ... K tomuto filmu jsem se odhodlával hodně dlouho - prvních pár let jsem měl k dispozici skvělý soundtrack Marka Manciny. Až jsem jej měl dostatečně naposlouchaný, sehnal jsem si film, ale odložil jej. A až nyní na něj přišla řada. A musím přiznat, že jsou filmy, které nestárnou - když mají skvělý příběh (jako tento), výborné herecké obsazení (zmínit jen někoho z ústřední čtveřice by bylo ponížením ostatních), hudba (již zmíněno) a vůbec - celkově super. Jedinou výtku bych snad měl k tomu, že jsem doufal v happy end... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Return to Paradise je spolu s Brokedown Palace a Midnight Express tretím filmom zaoberajúcim sa drogovou problematikou a primeranosťou trestov pri prichytení skutočných alebo domnelých páchateľov. Nezvyknem kritizovať väčšinový názor užívateľov ČSFD. Stačí si však vedľa seba postaviť príbeh dvoch ľahkomyseľných stredoškoláčok, ktorým ich náhodný "priateľ" podstrčil drogu do batožiny (69 %), príbeh troch kamarátov, z ktorých jeden doplatí na obdobnú ľahkomyseľnosť pri nakladaní s nepotrebným hašišom (77 %) a konečne prípad chamtivého mladíka, ktorý sa pokúša prepašovať dve kilá hašiša na kšeft a chytia ho (85 %). Poprava je veľmi dobrou drámou, ktorá drží diváka od začiatku do konca v napätí. Herci podali výkony na hranici svojich možností, prostredie bolo autentické, neboli použité lacné efekty, takže plnému hodnoteniu zabránila iba nadbytočná milostná historka a čudné dialógy na začiatku filmu. ()

Reklama

Puyi 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, zajímavý a působivý, ale možná se z toho taky dalo vytřízkat více, ovšem jsem i tak mile překvapen a spokojen. :) Sice skvělí herci, nějaký větší dojem na mě ale bohužel udělal pouze Joaquin Phoenix (a to tam byl z hlavních aktérů nejméně), který byl, jako vždy, uplně úžasný... :) A jak už tu bylo párkrát zmíněno, ta romantika tam byla opravdu navíc a moc nepasovala k celému filmu. ;) Závěr mě dostal, ale i tak to není na vyšší hodnocení než 3*, už jen kvůli ostatním hereckým výkonům :) ()

wikus 

všechny recenze uživatele

Uf.Neviem si predstaviť seba v takejto situácií.Veľmi silný morálny snímok, v ktorom excelujú Vince Vaughn a Phoenix. Úprimne, koniec som čakala trošku iný,ale keď si to zoberiem čisto z pohľadu filmu, prekvapivé konce sú dobré(teraz nehovorím o tom,ako sa to vlastne skončilo z ľudského pohľadu-či aj to je "dobré"). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Že urobíš dobrý skutok ešte neznamená, že sa to skončí happyendom.“ Režisér so scenáristom urobili to najlepšie, čo mohli: ten príbeh je natoľko šialený, že akékoľvek prehnané afektované gestá a prehrávajúce herecké výkony by ho pochovali. Takto zostáva vo svojej tichosti strhujúcim príbehom na zamyslenie. Predstavte si, že si v Malajzii s troma kamošmi užívate, potom sa dvaja vrátite domov (do USA) a tretieho tu necháte, lebo chce ísť zachraňovať šimpanzov. Po dvoch rokoch vás vyhľadá žena, ktorá sa predstaví ako jeho právnička. Oboznámi vás s neuveriteľnými faktami: len zopár hodín po vašom odlete do USA si po požičaný bicykel prišiel ku kamošovi jeho majiteľ. Aj s policajtmi. Tí objavili viac ako 100 gramov hašiša, čo z vás podľa tunajších zákonov robí priekupníka. Trest? Obesenie. Po dvoch rokoch kamoš (Joaquin Phoenix) využil všetky možnosti, ako sa oslobodiť. Nič nepomohlo. O 8 dní ho obesia, už je to isté. Až pod ťarchou tejto skutočnosti právničke (Anne Heche) po celých tých rokoch prvý raz spomenie mená svojich dvoch kamošov (Vince Vaughn a David Conrad). Právnička okamžite odlieta do USA, kde sa ich snaží prehovoriť, aby prijali svoj podiel viny: ak sa obaja vrátia do Malajzie a priznajú sa k spoluúčasti, síce vyfasujú od troch do šesť rokov v tunajšej base, ale kamarát sa JEDINE TAK môže vyhnúť šibenici... Čo by ste urobili vy? P.S. V tom istom roku sa Vaughn a Heche stretli aj v absurdnom remaku Psycha. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama