Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy Štěpán Šafránek nastoupil do ústavu pro mentálně postižené děti, uplynulo deset let. Ústav byl zrušen a Štěpán se vrací do nemocnice jako lékař u záchranky. Stále žije s pragmatickou lékárnicí Ute. Navíc mu zemřela maminka a musí se postarat o pohřeb i pozůstalost. V dispečinku záchranky slyší sestru Toničku vyprávět o řediteli Sahulákovi, který chtěl skočit z okna, a doma ho vyhledá Kendy, kterého vyhodila manželka. Když se zastaví za Ute, narazí na zrzku Annu a nabídne jí svezení. Majitel prosperujícího autosalonu Karas ho přemlouvá, aby se přihlásil do konkurzu na nového ředitele nemocnice, ale on o tom nechce ani slyšet. Pohádá se s Ute a poté opět narazí na Annu. Napíše pro ni básničku a další den Karasovi řekne, že se rozhodl kandidovat. Dál se schází s Annou. V konkurzu vyhraje a stane se novým ředitelem nemocnice. Začátky nejsou snadné. Navíc přijde o svou novou lásku Aničku, která zahlédla Ute, jak přichází ke Štěpánovi domů s kufrem. Marně ji hledá, v nemocnici se pouze dozví, že otěhotněla a odstěhovala se. Štěpán se odmítne zaplést do podvodných machinací a vrátí se k záchrance. O sedm měsíců později je nahlášen akutní porod... (TV Nova)

(více)

Recenze (376)

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film ke kterému jsem už od začátku přistupovala s velkou nedůvěrou, točit básníky po tolika letech mi přišlo jako nápad totálně praštěný, z něhož nemůže vzejít nic dobrého a nutno říct, že jsem se nespletla. Źádné kouzlo, podivný příběh. Z Popelky se najednou stala poněkud dračice a ač je Šafránek díky svým psím očím stále roztomilý, jeho verše už tady prostě nestačí. Důkaz toho, jak jde v jediném okamžiku zkazit iluzi veškerých předcházejících dílů. ...Navíc mi nejde na rozum jedna věc, proč vlastně ta Veverka tak hloupě utekla a před čím? Důvody uvedené ve filmu se mi zdají poněkud nelogické.A ten porod na konec?!Nemám slov..... ()

sud 

všechny recenze uživatele

I navzdory faktu, že se jedná o již páté pokračování, film nepostrádá vtip a určitý půvab. Ale všechno to zachraňuje Kendy (ten je v tomto díle možná největší bourák) a možná ještě pěkné dvě ústřední písničky a pohřbívá spousta reklam a Leoš Mareš, který by si za svůj výkon zasloužil nakopat do nejmenované části těla. 50%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková jízda jako za mlada to není, tón už je spíše posmutnělý, jak tomu u mužů středního věku bývá, dějově jde opět spíše o střípky a i tak chabá zápletka je hodně přitažená za vlasy, ale pořád je to kus poctivé filmařiny (navzdory okatéu product placementu) a dají se v tom stále najít příjemné i moudré věci. Rozhodně lepší nadprůměr. ()

Satan odpad!

všechny recenze uživatele

Dávno to mělo skončit...nejlíp třetím dílem. Nefunguje posunutí do kapitalistického Česka plného podnikatelů a oportunistů, nefungují omílané vtipy, nefungují nové postavy a bohužel nefungují ani ty staré a jejich interakce mezi nimi. Osud básníka Štěpána je zpečetěn. Hrozná nuda a nevkus, ze kterého si pamatuju tři věci - Tetu, Mazdu a Starobrno. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V porovnání se současnou českou filmovou produkcí takřka veledílo. Oceňuju především, že ve filmu vystupují normální lidi a ne karikatury. Sem tam dobrý vtip, celkem dobrý pohled na problémy zdravotnictví, no a to je v podstatě všechno. Děj moc neodsýpá, ta tam je svěžest předchozích dílů, ideály postav konfrontované s realitou, možná poražení, ale morálně vítězící básníci. Příběh běží odnikud nikam, nový románek není moc uvěřitelný, prostě aby to bylo stejné jako předchozí díly, neskutečně otravný product placement (i když oceňuju, že se snažili zakomponovat to do filmu nějak funkčně). Taková povinnost střihnout si ještě jedny "Básníky". ()

Galerie (8)

Zajímavosti (18)

  • Leoš Mareš natočil svoje scény za 5 dní. (Raccoon.city)
  • Film se natáčel v nemocnici na Kladně. (Cucina_Rc)
  • Další místa, kde se filmovalo: zámek Suchomasty, Mělník (náměstí Míru, nemocnice nebo kostel Nejsvětější Trojice) a kostel Povýšení svatého Kříže v obci Hořín. (SONY_)

Reklama

Reklama