Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britsko-americká herecká sestava století se sešla v roce 1978 u natáčení vynikající komedie, sestávající ze čtyř separátních příběhů, jež pojí místo, kde se odehrávají - hotel v Beverly Hills. Z New Yorku sem přichází Hannah, jejíž dcera utekla a chce tu žít se svým otcem. Z Londýna zas přicestovala slavná herečka s manželem, která by zde měla dostat Oscara. A přítomný je i páreček hádavých doktorů s jejich žen a také Marwin, který se přijel podívat na bar mitzvah svého synovce, ale zatím si užívá s místními lehkými děvami. Ze vzájemného setkávání všech přítomných vznikají komické situace ovlivňující další život každého z jednotlivců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poviedkový film v ktorom ma zo štyroch príbehov zaujal len ten v ktorom sa exmanželia Alan Alda a Jane Fonda dohadujú o svoju dcéru. Tam som bol fakt zvedavý jak to dopadne. Alan ako vždy pohodový sympaťák a Jane dosť nepríjemná prísna ženská. Ale stále sexy. No a zvyšné príbehy ma vôbec nebavili a ani nijak spolu nesúviseli. Ani hviezdne obsadenie ich nezachránilo. 5/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělá, hvězdně obsazená konverzačka, která spojuje třeskutý humor s haldami cynických narážek a urážek i s partnerskými dramaty. Nedá se říct, který z příběhů se mi líbil nejvíce, protože každý měl něco do sebe. Obrovskou pochvalu si každopádně zaslouží Neil Simon - dialogy, jaké ten člověk pro California suite vymyslel, by se měly tesat. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Me tato komedie pobavila. Nejvtipnejsi je groteskni povidka dvou kamaradu a jejich manzelek z Philadelphie. Jako by k ostatnim povidkam ani nepatrila, zaverecna scena, kdy vzajemne demoluji sebe i hotelovy pokoj me rozesmala a nesouhlasim s nazory, ze se jedna o trapnou zalezitost. Povidka s Aldou (pokud opomenu M.A.S.H., teprve druhy film s nim, ktery jsem kdy videl) a Jane Fonda (malo ktera zenska ma lepsi figuru) me vedle hlavnich roli zaujala predevsim vybornymi dialogy. Oscarova povidka si take drzi vysoky standart, dobre dialogy a opet vybornou hereckou dvojici Smith-Caine. Ctvrta povidka ma takovy ohrany scenar, Waltera Matthaua mam ale rad, takze taky v pohode:-). Jak uz zde nekdo psal, skoda, ze povidky plynou soucasne a nepravidelne se stridaji. Myslim, ze kdyby sly chronologicky, lepe by ve finale vyznely. Nastesti jsem film videl v puvodnim zneni s titulky a nemusim hodnoceni kvuli spatnemu dabingu snizovat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak táto konverzačná komédia sa podľa mňa príliš nevydarila. Herci boli slávni, viaceré dialógy boli brilantné, len ten scenár všetko ponechal tak, ako model lode pred zlepením. Humor bol smerovaný na amerického diváka, takže občasné pousmiatie bolo jediným potvrdením toho, že ide o komédiu. Obávam sa, že na tento film veľmi rýchlo zabudnem. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jémináčku, já se u těch konverzaček tak nudil. Rozhádaný Alan Alda mě se svojí hereckou partnerkou neohromil, jedině Maggie a Michael měli šťávu. Černoši a Walter tu byli... proč přesně? Černoši se snažili být vtipní, oblast trapnosti ale neopustili, ~~~ 2* jen za Maggie a Michaela a i to jsem hodnotil dost štědře. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Malibu, v Beverly Hills, v Los Angeles a v Burbanku v Kalifornii. (rafix)
  • Režisér filmu Herbert Ross uvedl, že styl filmu je podobný klasice Grand Hotel (1932). (rafix)

Reklama

Reklama