Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z pripadu, kdy romanticka komedie je spis romanticka a me to nevadilo, protoze tenhle film je fakt paradni. Jednotlivy postavy jsou dobre napsany, sympaticky a slusne zahrany. A navic tu je Tim Burton, sice asi pet sekund, ale je to plus. A vetsina situaci pusobi fakt jako ze zivota a to vse podbarveny perfektni hudbou. Ale i kdyz si nemam vicemene na co stezovat, na tech 5* bych to zase nevidel, na to tu precejen chybi neco, diky cemu bych si tenhle film pamatoval jeste dlouhou dobu. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Jelikož nemám rád filmy, jejichž scénáře jsou založené na jednoduchém řešení vztahů, nezaujala mě ani tato vztahovka ze Seattlu. Co mě na filmu nadchlo, byla výborná grungeová hudba místních kapel... s tím však musím dodat, že se bohužel už příliš nedostavila místní grungeová atmosféra. Zřídka se dostalo i na výborné vtipy, hlavně během dvou vystoupení členů Pearl Jam. Jinak ale pro mě vcelku nezáživný film. ()

Reklama

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Lima to vystihol do bodky, ja len dodám, že trochu mi vadila scenáristická berla, kde autonehodá spôsobí jeden zvrat, skôr by ma zaujímalo, ako by to medzi ústrednou dvojicou ďalej prebiehalo bez nej. Inak je to dobrý vzťahový film, ktorý sa môže zdať trochu obyčajný, no veľmi dobre znázorňuje ťažkosti či pekné veci, ktoré sa vo vzťahoch pravidelne objavujú, podobne ako tento alebo tento film. 7 - 8/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou 90. léta spíš happy hardcore, rave, eurodance a akce jako Love Parade. Nějaký depresivní umaštěnci ála Kurt Kombajn mě neberou. Když jsem se dočet, že tento romanticko-vztahovej film (tento typ filmů fakt nevyhledávám) se má navíc odehrávat někde v klubech, kde se hraje grunge, ani jsem neměl chuť se na to dívat. Ale můj šestej smysl mi řikal, že na tom filmu určitě něco bude. A opravdu z toho vylezla celkem pohodová komedie. Jako nějaký to vzlykání do telefonu mi sice lezlo chvílema dost na nervy, ale v podstatě po celejch 99 minut mě to celkem bavilo. Konec teda byl klišoidní až hrůza, ale ty 3 hvězdičky dám. Jinak doporučuju spíš film Bolestná realita. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Od dob tohohle filmu mě Seattle hodně láká. Je to město pro mladé s neomezenými možnostmi a hudbou, která je tak skvělá, živelná, emocionální stejně jako barevnost našich hrdinů a vztahů které řeší nebo prožívají. Výborný výběr herců, kteří jsou mými oblíbenými dodnes/hlavně B.Fonda,Pullman a Dillon./. Potěšením pro mě byla účast členů Pearl Jam, kteří si ve filmu i zahráli a to přímo v Dillonově skupině "Občan pták" :). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Kudrnatý muž v černém, který uznale pokyvuje hlavou na Cliffovo (Matt Dillon) rozpadající se auto, je Chris Cornell, zpěvák skupiny Soundgarden, která ve filmu zahrála píseň "Birth Ritual". (BlackHoleSun)
  • Jeden ze zamýšlených názvů filmu byl Come as you are podle písně od Nirvany. (candy_daze)
  • Při scéně v baru hraje na jevišti kapela Alice in Chains. (candy_daze)

Související novinky

Reklama

Reklama