Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, nikdy to uz nebude mit atmosferu jako stary animovany filmy s Asterixem, precejen doba pokrocila a tohle je pojaty vcelku moderne, ale me to rozhodne neprislo vubec spatny, film ma jen 75 minut, je natocenej docela svizne a akcne, neustale se neco deje, sem tam nejakej paradni forek nebo parodicka scenka, prijemna animace a hudba, ktera by obstala i u kdejakyho velkofilmu. Proste skvela animovana zabava. ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mi bylo dost smutno. Tvůrcům se podařilo zlikvidovat vše, co pro mě - a jsem si jist, že nejen pro mě, ale i pro spoustu dalších fandů, kteří v dětství hltali kresleného Asterixe - tyhle postavičky a příběhy kdy znamenaly. Vražda jedné velké legendy. Rozmašírovali původní nápad, vysekali veškeré kouzlo a charakterům odřezali jejich pravou tvář. A co teprve ta kvanta narážek na moderní dobu? Proč, proboha? Kdyby to bylo alespoň vtipné... takhle jsem měl pocit, že tvůrci nepočítají s tím, že na film se bude dívat také někdo od jedenácti výš. Z dospělého diváka odkojeného na původních příbězích dělají dementa. V porovnání se staršími filmy slabá jedna hvězdička (a to jen za to, že jsou si postavy alespoň podobné). V porovnání s původním příběhem - Asterix a Normané - jasný odpad! Už dlouho se mi nestalo, že bych měl chuť právě přehrávaný film vypnout a potřísnit kyselinou. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderný animák tam, kde sa to vôbec nehodí. Priblíženie sa dnešnej mládeži s obsahom infantilného humoru nebola dobrá voľba. Kde sa vytratil sarkazmus? Nebavil som sa a to Asterixove príbehy milujem (to bol asi hlavný problém). Slabé a ak to má v takomto duchu pokračovať ďalej, tak nech sa už radšej netočí podľa tohoto geniálneho komiksu nič. Lebo sa naserem a tých žabožrútov si nájdem! 40% ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Videl jsem sice zatim jen ukazky, ale uz ted tusim, ze to bude spica. 2D animace je zpatky s temi nejuzasnejsimi francouzskymi hrdiny vsech dob... Miluju Obelixe :))))) Tak, aktualizace. Jednoznacne nejvtipnejsi Asterix, co se dostal na platna. Tvurci se drzeli klasiky, i kdyz komixovou predlohu Asterix a Normane prizpusobili momentalnim trendum. Urcite se nebojte na to zajit, me boli branice jeste ted. A davejte si bacha na Esemesku ;). Jinak co se zpracovani tyce, za pouziti nejnovejsich technologii dobre zpracovana 2D animace, vsimnete si toho hlavne pri hre stinu, treba kdyz Asterix sedi s Obelixem pred domem a jsou ve stinu strechy, jen jim presahuji nosy, ktere jsou nasvetleny. Proste parada...opravdu pastva pro oci. A dabing je taky skvele zvladnuty, Pavel Travnicek a Ota Jirak se sesli skvele. Kdybych mohl, dam jeste premiovou hvezdicku. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny a Albert Uderzo podle komiksové předlohy a další scénář Philip LaZebnik, Stefan Fjeldmark a Jean-Luc Goossens Kamera : Jack Fletcher a Valérie Siclay. Hudba : Alexandre Azaria - ve filmu zazní dvakrát Celine Dion. Prvně se songem Tous Les Secrets http://www.youtube.com/watch?v=_ZLnhWLUfUM CITÁT - Udělá to z tebe chlapa! Budeš mít chlupatý prsa! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama