Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu moderní animace, která se moc k Asterixovi nehodí, ale budiž. Do páté minuty to ještě šlo, pak se objevil mladý floutek a šlo to celé do kytek. Moderní odkazy se snaží být moderně cool, znovu to k Asterixovi nepasuje, snaží se o to totiž každý druhý rádoby vtipný snímek. Příliš moderní až nevkusné. Možná je to o něco hezčí než Amerika, má to lepší dabing než Amerika, dějově je to ale snad ještě horší. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Co to udělali kreslenému Asterixovi? Nejen, že vtipy ve filmu jsou na úrovni hraných filmů (jejichž fanouškem opravdu nejsem)... ale autorům se dokonce povedlo zničit atmosféru kreslených filmů. Možná k tomu přispěla i výše zmíněná inspirace ve filmech o Asterixovi, ale především fakt, že autoři film vytvořili v příšerné počítačové grafice. Chápu, že ruční kreslení je náročnejší, ale kdyby se aspoň v počítači pokusili napodobit starý styl (nebo vytvořili nový styl s podobně příjemnou atmosférou). Takto jsem měl spíše pocit, že se dívám na nepovedenou počítačovou hru. ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem rád za to, že se udělal ještě komix, protože hraný Asterix byl otřesný. Ale na druhou tomu něco chybí, aby to byl ten starý dobrý Asterix. Nemyslím si, že nové animace by uškodily filmu, to rozhodně ne. Ovšem pokulhává příběh - pop taneček a jiný výstřelky kazí atmosféru. Rád bych tomu dál i víc, protože mám Asterixe rád, ale bohužel si to nezaslouží. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jsou-li na scéně Vikingové, tak je nový Asterix zábavný. Jsou-li na scéně Galové, pak je alespoň průměný. Je-li však na scéně Zničehonix, tak je nesnesitelný. V detailech a některých scénách umí Asterix spolu s Vikingy pobavit, ale celkově to žádná velká výhra není. Tvůrci mají ovšem štěstí, jelikož díky suchu na poli klasicky animovaných filmů se Asterix výjimá. Potěší i rozmáchle "výpravná" hudba. Relativní krátkost a dobré tempo vám nedovolí se nudit čili snímek svůj účel plní. Pobaví totiž nejen děti, ale i dospělé, byť ani jednu z těchto skupin nijak zvláště. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

No nevím.. Nejvtipnější Asterix? To rozhodně ne, když si vzpomenu třeba na Dvanáct úkolů... Je to rozhodně "nejmodernější" Asterix, ale ne až tak otravným způsobem jako hrané filmy, spíš až nějak moc často jsou tu narážky na věci z nové doby jako smsky, diskotéky... Ale nic proti, už Goscini do svých komiksů podobné narážky s chutí dával (vzpomínám například na mramoráky), ale všeho s mírou. Animace je poměrně pěkná, nafouknutí původního příběhu není vůbec špatný, ale tak nějak musím pořád myslet na to, že to prostě nebylo dostatečně vtipný. A co jiného má Asterix především být? Doufám, že ta výchovná narážka na Panoramixe "Druide, k čemu vlastně ten strach opravdu je" byla myšlena aspoň trochu jako vtip (připomnělo mi to southparkovský "dneska jsem se toho hodně naučil...") :) (6/10) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama