Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Hnusná a odporná prohnutá animace.... Zničehonix je TAK hroznej! A ta vikingská holka taky! Hrozná disneyovitost! Atmosféra je v kravím lívanci. Jakoby kopírovali filmy, když se tu objevují ty absurdní (tehdy) futurismy, se kterými to opravdu přehánějí. No a červivou třešničkou na zkyslém dortu jsou ty písně. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Základní premisa celé série s Asterixem a Obelixem spočívající v heslu „Dej římskému legionáři do držťky!“ je pryč a s ní se vytratilo i ono kouzlo, jímž oplývali předchůdci tohoto díla (o hrané verzi raději taktně pomlčím). Celé schéma příběhu se zeštíhlilo na bojový výcvik náčelníkova metrosexuálního synovce a na protější straně stojící partu Vikingů, kteří se chtějí naučit strachu. Celá zápletka však postrádá ráznější náboj, který by ji opravdu vynesl na Olymp zábavy. Vršení gagů představuje nekontrolovanou dávku neinvenční beznaděje, jakou vůbec jde vyplodit. O tom, že Obelix má rád divočáky každý ví, že kouzelný lektvar dělá divy i se staříky taky, tak proč se tím tvůrci vůbec zaobírají? Respektive jde spíše o to, že právě tohle jsou jediné „frky“, kterých se dočkáme. Zbytek je zoufalá vata, který je dneska k vidění v každém druhém animáku. Snaha o modernizaci (trance party a vůbec celá písničková intermezza jsou otravná) má přesně opačný efekt a shazuje snímek za hranice trapnosti, z níž se už ničím jiným nevyhrabe. Legenda se sice pohřbila už před lety hranou verzí, ale kreslíři jí zdatně sázejí na hrob macešky… ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není jedno z nejlepších Asterixových dobrodružství, co byla zpracována jako animovaný film, ale pořád mnohokrát lepší než hraná podoba. Je to ale až trochu moc klišovité a až moc málo vtipné, aby tohle byl skutečně snímek, který stojí až tak moc za pozornost. Starší kousky jsou rozhodně vtipnější a zábavnější. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mohl to být velice fajn animák pro mladší diváky s lehce klišé příběhem a spoustou dobrých vtípků. Jenže to by Zničehonix nesměl být takový trotl a hlavně kdyby se autoři nesnažili všude procpat spoustu moderních pseudocool kravin. Hudba ala to nejhorší z MTV, taneční kreace jako break dance na steroidech, pták esemeska,.............. bože, ušetřete mě toho :-( ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu moderní animace, která se moc k Asterixovi nehodí, ale budiž. Do páté minuty to ještě šlo, pak se objevil mladý floutek a šlo to celé do kytek. Moderní odkazy se snaží být moderně cool, znovu to k Asterixovi nepasuje, snaží se o to totiž každý druhý rádoby vtipný snímek. Příliš moderní až nevkusné. Možná je to o něco hezčí než Amerika, má to lepší dabing než Amerika, dějově je to ale snad ještě horší. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama