Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z našich mužských věznic dojde jedné noci k nedokonané vraždě vězně. Motivy tohoto násilného činu se snaží rozplést spolu s policejním vyšetřovatelem i mladá vězeňská psycholožka, odkrývající před námi i mnoho netušeného o pravidlech "morálky" v těchto zařízeních. Příběh se otevírá dramatickým momentem hádky mezi učitelem a žákem, která po zvláště provokativní a zcela osobní poznámce drzého kluka vůči učiteli skončí jeho fyzickým napadením a díky nešťastnému pádu na ostrý předmět i jeho smrtí. Dále už přichází jen soud a mladý učitel je odsouzen a poslán do vězení, kde si začne "odpykávat" mezi spoluvězni další trest - coby pedofil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře zahrané, se silnou příběhovou základnou, ale vyloženě otravným zvukem (tedy věcí, kterou většinou u TV filmů příliš neřeším). Dravé smyčce ve chvílích předpokládaného klidu mě několikrát nadzvedly ze židle, ale... ono se vlastně vůbec nic nedělo. To jen kamera zabrala věznici nebo se pokoušela o kulhavou zpomalovačku. Režisérova snaha se cení, zůstala tak někde ve dvou třetinách, pilovat by měl Ivan Pokorný hlavně moment překvapení a trochu se také vetřít do scénáře s nějakým nápadem a ne ho jen bezhlavě opisovat - vždyť on je ten, komu náleží právo posledního slova! ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

3 a pol *. Slušne urobený TV film. Len riešenia niektorých situácií ( prístup doktora, umiestnenie spolubývajúceho hlavnej postavy na zdravotnú časť väznice, "producírovanie" psychologičky po areáli väzenia ) mi prišli nelogické a pritiahnuté za uši a nekorešpondujúce so skutočnosťou. Ale prekvapil ma Jan Hrušinský, úloha policajného vyšetrovateľa mu podľa mňa celkom sadla. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě to fakt bavilo. Uznávám, že kriminální část je tam naroubovaná trochu na sílu a celý to vyšetřování je malinko sci-fi, ale má to drajv, odsejpá to a herci jsou naprosto přesní. Zlomeným Jaškówem počínaje až tím malým vydírajícím parchantem, kterej si nic jinýho než chcípnout nezasloužil, Kotkem konče. Kde pak jeho fotr bere morálku na odplatu za takovýho sráče toť otázka. Stejně jako mě bavily ty moralizující mrdky v krimu pro který je Jašków odpornej úchyl, přitom jeden z nich prodával svý děti na porno.85% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Stejně je to úlet, že my dva......." Perfektně zahrané drama, ve kterém přímo exceluje V.Kotek, jehož výkon považuji za vůbec nejlepší v celé jeho herecké kariéře. Stejně tak vyniká ve vedlejší roli (Osvald) Michael Hofbauer! Scénář v sobě prolíná jak vážné, tak i komediální prvky. Nekulhající kamera a stříh včetně deprimujících interiérů věznice. Do detailu dotažená hudba a můj oblíbený psaný konec mne nenechají dát nižší hodnocení, než je 100%! "A nůž je tradiční cikánská zbran" ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nešťastnou náhodou je ve škole zabit mladý chlapec, a z činu je obviněn jeho učitel. Ten svoji vinu nepopírá, a tak je odsouzen na mnoho let do vězení. Jenže během vyšetřování vyjde na veřejnost jeh vztah s mrtvým chlapcem, a jak je známo, odsouzený pedofil to ve vězení nemá jednoduché. Nedlouho po jeho uvěznění se jej jeden ze spoluvězňů pokusí zabít. A jen vězeňská psycholožka a policejní vyšetřovatel mohou zabránit dokonání činu... Z tohoto filmu mám docela rozporuplné pocity - na jedné straně se mi docela i líbil - na české poměry jde o film rozhodně originální (vyjmenujte alespoň tři _české_ filmy z vězeňského prostředí), navíc zápletka není nikterak hloupá. Na druhé straně režisér dělá s diváků trochu blbce - každou maličkost jim pečlivě vysvětluje (jakoby nestačil oficiální text distributora, který popisuje film do posledního detaily), a ani po herecké stránce mi film moc nevyhovoval (vůbec mi zde nesedl Jan Hrušínský - navíc jeho vyšetřování je docela hloupé, a samo odhalení toho, kdo za vším stojí je jedno z nejstupidnějších v historii filmu (Jak víte že to přežil? Já přece neřekl že to přežil).. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při rozhovoru v časopise Ona Dnes ze dne 1. září 2014 se Veronika Kubařová, která na filmu spolupracovala, uvedla, že se ve filmu  nakonec neobjeví, její záběry byly vystřiženy. (Radar)
  • Věznice, kde se odehrává valná část filmu, je vazební věznice Ruzyně. (rakovnik)
  • V jednom z flashbacků se učitel Daněk (Robert Jašków) ptá žáka Honzy (Vojtěch Kotek), se kterým měl intimní poměr, zda ho baví Harry Potter, což byl svým způsobem celkem vtipný dotaz, protože Vojtěch Kotek daboval do češtiny ústřední postavu Harryho Pottera. (Nick321)

Reklama

Reklama