Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z našich mužských věznic dojde jedné noci k nedokonané vraždě vězně. Motivy tohoto násilného činu se snaží rozplést spolu s policejním vyšetřovatelem i mladá vězeňská psycholožka, odkrývající před námi i mnoho netušeného o pravidlech "morálky" v těchto zařízeních. Příběh se otevírá dramatickým momentem hádky mezi učitelem a žákem, která po zvláště provokativní a zcela osobní poznámce drzého kluka vůči učiteli skončí jeho fyzickým napadením a díky nešťastnému pádu na ostrý předmět i jeho smrtí. Dále už přichází jen soud a mladý učitel je odsouzen a poslán do vězení, kde si začne "odpykávat" mezi spoluvězni další trest - coby pedofil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Homerking 

všechny recenze uživatele

Robert Jašków zde ztvárnil tichého pedofilního učitele Daňka který se zamiluje do svého nezletilého žáka Honzy (Vojta Kotek), během hádky Daňek nešťastnou náhodou chlapce usmrtí a končí v kriminále kde bude obývat celu s několika násilnickými spoluvězni, netuší však že na něj v cele číhá smrt. Na naše poměry a tehedejší dobu se jedná o slušné kriminální drama z prostředí věznice, zajímavá zápletka a slušné herecké výkony, osobně se mi velice líbil vězeň Hlavoun kterého hrál Luboš Vrňata . ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to až teď, deset let po vzniku a zaujalo mě to. Příběh hodného, ale "jiného" učitele, kterému se život otočí naruby po nešťastné a tragické nehodě. Film byl sice dost čitelný, ale měl dobrou zápletku a nechybělo mu napětí. Tento psycho-krimi-thriller se mi líbil. Moc se mi líbila paní psycholožka, ale v roli majora bych si dovedl představit někoho jiného než Jana Hrušínského, hrál tak nějak léžérně. Jinak určitě nadprůměrná televizní záležitost. ()

Reklama

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Určitá snaha povýšit tento film nad klasickou televizní tvorbu tu je vidět, ať už se jedná o celkem zajímavě vedenou kameru či střih. Někteří herci jsou ale bohužel velice nepřesvědčiví (nejedná se naštěstí o hlavní role) a tak trochu šablonovitý scénář, který je ve své podstatě velice průhledný, film nad průměr prostě nedostane. 53% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně ten jejich vztah začal, povedené scény, skvělé herectví hlavních protagonistů. Překvapující a silný byl také přerod z roztomilého, hodného a láskyplně působícího Vojty do vychytralého hajzlíka. Silný vztah, ve kterém jeden miloval víc. Ostatní herci (vězni, major, paní psycholožka) se představili s lehkým nadprůměrem. Jinak scény jsou excelentně zvládnuty a také mne potěšila působivá kamera a mini rolička Martina Hoffmana. Jak se v jedné scéně Robert Jaškow otázal Vojty: "A za co ti zaplatil? Za lásku?..." ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo dosti průměrné drama. Čekala jsem jaký ten pedofil bude sv*ně a že Kotek si tam vlastně zahrál jenom tu oběť. Ovšem Kotek byl ještě větší potvora, který prodával svoje tělo ve 14ti letech kdesi v jakémsi hotelu, protože mu otec přiškrtil kapesné. Odsouzený chlápek ani tak nebyl pedofil jako idiot, který se zamiloval do puberťáka a vlastně za nic mu platil peníze jenom proto, aby se to neprofláklo - je pravda, že už by si pak nikde neškrtl. Byl to vlastně jenom takový čajíček, který mi nic nedal a naopak mě obral o 85 minut mého drahoceného času. Vážně přemýšlím, že přestanu hazardovat se zdravím(tzn. přestat se dívat na české filmy). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Věznice, kde se odehrává valná část filmu, je vazební věznice Ruzyně. (rakovnik)
  • V jednom z flashbacků se učitel Daněk (Robert Jašków) ptá žáka Honzy (Vojtěch Kotek), se kterým měl intimní poměr, zda ho baví Harry Potter, což byl svým způsobem celkem vtipný dotaz, protože Vojtěch Kotek daboval do češtiny ústřední postavu Harryho Pottera. (Nick321)
  • Při rozhovoru v časopise Ona Dnes ze dne 1. září 2014 se Veronika Kubařová, která na filmu spolupracovala, uvedla, že se ve filmu  nakonec neobjeví, její záběry byly vystřiženy. (Radar)

Reklama

Reklama