Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (281)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Po mizerech asi druhá nejlepší role Martina Lawrence, kterého většinou vídám jen v přihlouplých komediích, které jsou tak akorát na jedno shlédnutí. Zato Tim Robbins si mě už dávno získal především svou rolí ve filmu Vykoupení z věznice Shawshank. Zápletka super a hlavně mě překvapil zvrat na konci filmu. ()

Borat 

všechny recenze uživatele

Takhle už jsem se dlouho nezasmál! Upřímě se přiznám, že jsem od této akční komedie moc nečekal. Ale opek je pravdou. Úvodní rozhovory s manželkou, gagy a narážky byly naprosto geniální. Tim Robbins si zahrál zhrouceného manžela, který načapal svou manželku inflagranti. Nutno dodat, že ho azhrál skvělě, bylo mu jedno co se děje atd. Po boku Robbinse si zahrál Martin Lawrence, který určitě výkonem "bláznivého" zlodějiíčka nezaostal. Film má spád, mnoho nápadů, ale hlavně vtipu. Jenom škoda, že film ubral na tempu poslední 3/4. Kdyby udržel to zabijácky vtipné tempo, asi bych moc neváhal na pěti hvězdičkami, ale i tak Oedekerkův výtvor nedostane špatné hodnocení. |85%| ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já to teda posral. Stopnul jsem si úplně špatnýho bělocha." Nestopnul. Skočit k někomu do auta, mířit na něj pistolí a chtít to auto, tak to není stopování. To je loupež. Ale vysvětlujte to černýmu géniovi přes elektroniku Terencovi. Sice mu to moc politicky nemyslí, ale je celkem zábavnej. Na Scatmanova tanečníka a usekávače penisů Nicka však nemá. Ten se mi líbil. Tak se má správně nasrat heterosexuální bílej chlap, když má podezření, že pole jeho je oráno cizím pluhem. Tahle dvojka se prostě povedla a konkurenční duo loupežníků mě taky dokázalo pobavit, takže za mě spokojenost. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Neni co ztratit je vlastne o tom, jake to je, kdyz ztratite vsechno a padnete na uplne dno a pak se z neho skrabete. To vse kvuli domnele nevere. Vyborna buddy komedie s dvojici do ktere bych ani nerekl, ze me dokaze tolikrat rozesmat a pobavit. Bravo. Od zacatku do konce se nevybocuje z dobre postavenych koleji. 75% ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Pro mě nečekaná herecká poloha Tima Robbinse (od kterého bych, vzhledem k jeho vážným rolím, nečekal, že bude komediálně až tak moc dobrý) a překvapivě tentokrát neotravný Martin Lawrence a jeho kulometný příval slov - spolu s Robbinsovou upjatostí a strohostí to však funguje báječně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Nickova (Tim Robbins) kancelář se nachází v US Bank Tower. (Borrtex)
  • Během scény pronásledování Rig (John C. McGinley) hodí cigaretu z okna do SUV. Stejná cigareta se přesto objevuje hned v dalším záběru. (Borrtex)
  • Okrem viacerých miest v Kalifornii pracovali filmári aj na východnom pobreží USA v štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama