Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nesourodá dvojice. Velký běloch, který poctivě pracuje a malý černoch, který poctivě krade. Avšak brzy najdou společnou řeč na téma pomsta a zábava může začít. Tim je prostě pan herec a to, že většina lidí Martina nemá rada, je mi víte kde, protože i tady předvání rychlou hubu a parádní ksichty. Překvapivá pointa na konci je velkým kladem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na účasť Martina Lawrencea kultivovaný sitkomový humor (až na ten "vulgárny slang z ulice"). S dlháňom Timom "Andym" Robbinsom mu to pristane, ale ešte viac boduje zmagorená dvojka John C. McGinley a Giancarlo Esposito. Svet rúcajúca komédia vyzerá inak, ale v záplave ostatných "ľahkých" filmov to nie je najhoršie. Prijateľná buddy road movie s jedným takmer excelentným tanečným číslom (režisér Steve Oedekerk osobne). ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle ja radostné pokoukáníčko. Martin Lawrence i Tim Robbins jsou skvělí, samotný ústřední nápad stavět na psychickém rozpoložení chlapíka, kterému by až tak nevadilo, kdyby měl přijít o život, je značně originální a i celé vedení příběhu je mnohdy překvapivé, hravé, jako by všechny ty eskapády herce právě napadaly na place. Je v tom napětí, humor a nepřestávající pohoda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přemíra situačního humoru, naprosto nevhodně obsazená a neladící dvojka Lawrence a Robbins a film, který mě nudil svojí předvídatelností a nehumorným pojetím. U Lawrence mně jeho pitvoření a agresivní komika nevadí a do takového typu filmu hladce zapadne, ale Robbins je přece jen více charakterní herec, který se zbytečně zahazuje v podobných břečkách. Z dnešního pohledu se točí komedie jinak a poněkud vtipněji. 40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neměl o této komedii ani tucha a přestože jsem jí zpočátku nedůvěřoval vyklubala se z ní solidní pohodová záležitost, ve které spustí koloběh událostí jeden předem nehlášený příchod z práce. Nothing to Lose bude každou další reprízou o něco lepší. Lawrence to umí pekelně rozjet když je potřeba. Dvakrát jsem vyprskl smíchy. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Rig (John C. McGinley) a Charlie (Giancarlo Esposito) ukradnou vozidlo, přesto mají o několik scén později opět původní starší. (Borrtex)
  • Nickova (Tim Robbins) kancelář se nachází v US Bank Tower. (Borrtex)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama