Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

castor 

všechny recenze uživatele

„Je to pravý gentleman. Vsadím se, že si vyndá nádobí z dřezu, než se do něj vyčůrá.“ Citové peripetie několika žen v malém městě, které je jinak plné střelených lidí, kdy mnoho z nich se zúčastní chystané svatby budoucí herecké hvězdy. Přelom osmdesátých a devadesátých let byl totiž přelomem i v kariéře Julie Roberts, která v konkurzu porazila mladší a zkušenější kolegyně, a roli urvala pro sebe. A to křehké jižanské krásky, která se následně rozhodne mít dítě i navzdory tomu, že jako těžká diabetička ohrožuje vlastní život. Julia se nenechala zastínit slavnými kolegyněmi a role jí dokonce vynesla Zlatý glóbus. Tři hvězdy a kousek. ()

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Vlastně jde hlavně o příběh několika žen, které se v jednom zapadlém městečku někde v americe 80let připravují na svatbu krásné Shelby (J.Roberts-nominace na oscara). Jejich životy jsou takřka od narození propleteny a tak se neustále povídá,vzpomíná,drbe a zase povídá. Ale jejich neustále klábosení Vám kupodivu na nervy nezabrnká, je povětšinou příjemné, roztomilé až vtipné. Zejména role Shirley MacLaine Vám hodně přiroste k srdci, je opravdu skvělá! A ačkoliv jde o komedii střiženou dramatem, jde hlavně o příjemnou a pohodovou zábavu. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění lehce nadprůměrný film o skupince žen a slečen, které si žijí své spíše neobyčejné životy. Takový snímek z reálného světa, který ani neurazí a ani extrémně nenadchne, za to si u něj člověk krásně odpočine, trochu se zasměje, trochu si popláče. Nejlepší postava a mě nejvíce sympatická je jednoznačně Ouiser. Taková správná postarší trochu střelená "dáma". ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Old-school komedie lomeno doják, takže nic moc. Spousta vaty a plků o ničem. Pak Julia umře a je to. Je fakt, že se povedlo její matce, v podání Sally Field, perfektně vyjádřit vztek a bezmoc krátce po pohřbu, ale to byla opravdu ojedinělá světlejší (kvalitnější) chvíle v celém filmu. Párkrát jsem se pousmál, ale jinak je to vážně plné všelijakých klišé a tak vůbec... Možná je to zkrátka určeno pro určitou cílovou diváckou skupinu...která se neshoduje s žádnou ze všech těch cílových skupin, do kterých rád patřím.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně dojímavný smutek Sally Field, na druhé neustále držkující a hláškující Shirley MacLaine a mezi tím osudy několika dalších svérázných žen, jejichž příběh sledujeme od Vánoc k Halloweenu, od oslavy k oslavě. Místy strhující tak, že se srdce svírá, místy naopak poněkud upovídaný a nudný. Misku vah však přece jen nakonec k nadprůměru vychylují výborné herecké výkony a skvěle zachycená atsmosféra obyčejného života jednoho maloměsta. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama