Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza (M. Eben) je už pěkně urostlý mládenec, přesto leží na peci a nechá se od své matičky (D. Medřická) převracet z boku na bok. A zrovna tomuhle mládenci sudička předpověděla, že zabije draka a za ženu dostane princeznu! Když se to Honza dozví, ani ho nenapadne, aby se kvůli tomu zvedl z pece. Drak tedy musí za ním do světnice. Ale ani pak není vyhráno! Nakonec vše musí vzít pěkně do ruky samotná princezna (J. Švehlová), jinak by se snad vůbec nevdala… (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádky Josefa Lady nejsou vůbec špatné. K tomu ty nádherné ladovské kulisy. Kvalitní obsazení. Do Jarmily Švehlové jsem se zamiloval už jako mládenec sledující pohádky a dnes svému mladšímu já musím dát za pravdu. Pohádka není dlouhá, takže děti nenudí a zároveň pobaví i dospělé. Je to vlastně parodie na klasickou pohádku, ale proč ne. Jen mi přišlo zvláštní, když kamera byla označena nápisem Československá televize, což je teda v pohádce nesmysl. Druhá kamera už zakrytá byla. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Honza z pece kouká na přímý přenos z hradu, drak posílá telegramy, král mu posílá gumovou či celuloidovou pannu, až draka nakonec dotáhne k "hrdinovi" sám. Všichni ví, že jsou v pohádce a řídí se pravidly z jiných pohádek... Vtipná a humorná "moderní" pohádka, která si nehraje na nic velkého, ať již milými, i když jednoduchými kulisami, roztomilými kostýmy, plyšovým drakem a jednoduchým příběhem, který podtrhují vynikající herci (Sovák, Medřická, Pehr, Vlach, ale i Eben). A sotva Honza praštil z pece draka, už by ho o pár měsíců později posílali na námluvy. Tolikrát jsem se u pohádky nezasmál ani se nepamatuji :-) Jen nevím, zda pohádka nepodlamuje zásady výchovy mládeže :-) ()

Reklama

Igy007

všechny recenze uživatele

Lada byl pohádek král a kočičí bůh (něco jako Klojstr). Tahle pohádka má super kulisy a rekvizity, je to sranda, a úplně nejlepčejší princezna tam je - princezna Švehlová, kterou jsem jako mrňavá zbožňovala skoro víc než bonpari a lipo a sisinky. Moc bych chtěla ochutnat kaši z rejžovýho kartáče ... Zdařilá ladařinka ! ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Skvělá a nedoceněná pohádka s Markem Ebenem. Jedna z mála u kterých se člověk opravdu upřímně zasměje a pobaví. A když pak Honzovi dovedli draka až do okna a on po něm jenom klepl mečem, tak už jsem měl vážně dost. Prostě jedna z mála nízkorozpočtových pohádek, které opravdu stojí za to vidět! "ENJOY IT !!!" ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak urputný fanda studiových inscenací, ale tahle je naprosto dokonalá :-) Výborní herci zvládají s absolutním nadhledem, šarmem a vnitřním veselím, co jejich jest, stejně jako Ladovy malůvky na kulisách i kostýmech. Optimistická,hravá a malebná jako pytlík kuliček na cvrnkání - a ve svém úletu vlastně nesmírně poetická pohádka... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Poslední filmování Josefa Pehra. (M.B)

Reklama

Reklama