Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film som videl v 90tych rokoch a ešte som ho nebral, ako súčasť tvorby Coenovcov, zaujímal ma Paul Newman a Tim Robbins. Film sa mi veľmi páčil tým, aký je svojský a odlišný od suchých a vážnych filmov, zaoberajúcich sa obchodom. Je škoda, že práve tento film je v ich tvorbe taký opomíjaný, nepočul som o nikom v mojom okolí, kto by ho videl, alebo aspoň poznal. Tie tržby museli byť pre slávnych bráchov tvrdé K.O. VIDENÉ PO ROKOCH: Toľko nápadov som snáď v žiadnom coenovskom filme ešte nevidel. Niečo ako Brazil reznuté Frankom Caprom, Coenovcov by som v tom možno ani nespoznal. Možno to v závere trochu stráca dych a prejde to do vyšľapaných koľají sentimentality, priblblý výraz Paula Newmana pri zástave času a jeho zuby mi ale zostanú v pamäti ako jeho najvýraznejší výraz kariéry a presvedčil ma o plnom hodnotení. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl "Biga Lebowskiho" říkal jsem si, že mají bratři Coenové výborný smysl pro absurdní humor a film považuju za jednu z nejlepších komedií co jsem viděl. Říkal jsem si tedy, že i tato o něco starší komedie by mohla být fajn. Ale nebyla. Alespoň tedy pro mě. Film mě nebavil a nenašel jsem v něm nic co by mě rozesmálo. Nejspíš jsem ho asi úplně nepochopil. Pro mě nejslabší Coenovka. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

este som nevidel zly film od coenovcov. par priemernych by sa vsak naslo a aj ked nerad aj zaskok sa zaraduje prave do tejto skupiny. kym zaciatok celkom slusne odstartuje aj vdaka vybornemu robbinsovi, v druhej polke sa uz len dohrava a mna to kazdou dalsou minutou prestavalo bavit coraz viac. skoda. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

V tvorbě bratří Coenů postupuji tak nějak proti proudu času, takže po Po přečtení spalte jsem se přes Fargo a Big Lebowski propracovala i k Záskoku. Překvapila mě absence krve, násilí a téměř i mrtvol, a naopak přítomnost až romantických motivů, na které u nich nejsem moc zvyklá. Přesto jsem se dobře pobavila a těším se na další jejich kousky, které mi dosud zůstaly utajeny. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

3,5* Ano, ano. Mistrovsky natočené. Působivě stylizované. Chvílemi jako by se mi vyjevovaly před očima scenérie z Gilliamova filmu Brazil a vůbec celé to bylo prostoupeno jakousi Monty Pythonovskou absurdností a potrhlostí. Po vizuální stránce tedy vyjímečné dílo. Jen téma je takové light, soft a sofa - řekl bych. Tak trochu jako Coca-Cola bez cukru. Je příjemná, osvěží, ale nijak vás neohromí a dlouho ve vás nevydrží. :-) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu bratří Coenů Potíže s Arizonou (1987) nosí pracovníci továrny na triku nápis "Hudsucker Industries". Ve filmu Vlna zločinu (1985), ke kterému psali bratři Coenové scénář, je hlavní hrdina umístěn v Nápravném zařízení Hudsucker. (D3VIL)
  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)

Reklama

Reklama