Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Můj první Coenovský film a hned takový nářez. Neuvěřitelně jemný film, který by neměl chybět ve filmotéce každého diváka nebo alespoň milovníka klasických dobrých filmů, kde se hned nemusejí rozdrásávat lidi na kaši motorovkou, patlat v sračkách a podobně. Doslova jemný a citlivý humor, krásné scénérie, výrazná hudba, herci, režie a tak dále. Na konci všeho citlivé poučení, které zaručeně funguje. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. Zpočátku se Záskok tváří jako film dělající si srandu z korporátního způsobu života a recesivní až parodickou formou zesměšňující černou stránku kapitalismu. Místy obsahuje prvky šílené komedie typu "agent WC40", což relativně dobře funguje. Až do jisté chvíle. Velmi slušný film totálně podkopal snad ten nejstupidnější závěr, s jakým jsem se kdy setkal. Ano, chápu a respektuji, že ten film má působit bláznivě, ale tak to dopadá, když to autoři (v čele s Raimim, u kterého se mi jen těžko věří, že to dopustil) prostě a jednoduše přeženou. Škoda, Záskok měl celkem slušný potenciál na daleko lepší dojem. Přesto si zaslouží vyšší hodnocení především za první tři čtvrtiny filmu a tradičně stabilní výkon Tima Robbinse. ()

Reklama

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Coeni tentokrát zřetelně pohádkoví a rozhodně nejlépe natočení. Stejně jako vždy s obrovským důrazem na detail, který dostává svůj nesmazatelný prostor i ve výrazně velkolepější výpravě. Herci jsou jako vždy excelentní, stejně tak Burwellova hudba, byť nepřekračuje standardy minulých filmů. Hodně dobrý film, zábavný, skvěle natočený, ale přeci jen preferuji u Coenů tu trochu vážnější tvář. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarná stylizace, stejně jako atmosféra je dobrá, ale bohužel jsem celou dobu cítíl, že to má být směšné nebo aspoň usměvné, ale nějak mi to nešlo. Stejný problém jsem měl s Mazaným Filipem. Prostě mě tento styl humoru míjí - ale dobrý nápad natočit pohádku pro finančníky ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Coenovsky ujeté, ikdyž pozdější filmy byly zajímavější. Záskok působí spíše jako klasické komedie z přelomu 80. a 90. let. Hodně karikatur a přehrávání, ale také prdlý humor a spousta ujetých nápadů. Ke konci jsem si říkal, že to bohužel ztratilo koule, ale závěr mě zase vyvedl z omylu. Takový Boží zásah se jentak nevidí. Krásně hravé a milé. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)

Reklama

Reklama