Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tichý dozvuk Studené války a velmi svérázná antikomunistická agitka v rambovském podání. Režisér se scénáristou (nepočítejme Stalloneho) jasně naznačují, že svými výtvory patří pouze do průměrných poliček videopůjčoven, což jejich pozdější filmy potvrdily. Rambo III je pouhá kopie dvojky, se zbytečnou přehršlí scén, jež mají demytizovat akční ikonu jako chladného zabijáka a vykreslit jej jako obyčejného člověka se zájmem o druhé (peníze pro mnichy, oprava chrámu, rozhovory s Mudžahedány), což v kontrastu s monstrózní akcí, která se s realitou rozešla ve zlém už po druhém díle, působí notně komicky. Na znamení míru ale mezi divákem a filmem však nakonec bílým kapesníkem mává dáma jménem Nostalgie, což mě s hodnocením drží těsně pod metami nevyššími. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna arénového souboje v Bangkoku, kterou tak náramně zparodoval Charlie Sheen, je solidně sestříhaná a má slušné grády, pak si ještě několikrát uvědomujeme, že sledujeme osudy starého dobrého vietnamského veterána, ale vesměs jde jen o pokračování, o které nikdo příliš nestojí. Ale nostalgie dělá divy. Afghánistán, ještě než vstoupil do povědomí lidí kvůli reálnému nebezpečí, si vzal do svého příběhu o vzbouřencích, kteří bojují proti sovětské invazi Stallone spolu s akčním béčkařem Sheldonem Lettichem a napsali prostou antikomunistickou agitku. Ta je poměrně drsná a špinavá, akčních sekvencí má požehnaně a Jerry Goldsmith se ukazuje v poměrně solidní síle. Celkově nám může být líto, že takové kousky se už dneska prostě netočí. Tehdy jsme měli pány producenty Andrewa G. Vajnu a Maria Kassara, kteří stáli se studiem Carolco Pictures za takovými hity jako byl právě Rambo, Total Recall, druhý Terminátor nebo Základní instinkt. A ti si prostě můžou dovolit, že Sly šípem sundá plně vyzbrojený bitevní vrtulník. No, není to krása? PS: Mimochodem za velmi zdařilým filmovým plakátem stál umělec Renato Casaro, který dokázal vystihnout podstatu filmu i pro plakáty snímků Tenkrát v Americe, Tanec s vlky, Nekonečný příběh nebo Pro hrst dolarů. Krásná práce. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová linka je prakticky totožná s dílem druhým, takže nic nového tu opravdu nečekejte. Rambo 3 je vlastně jen bezduchý akčňák, který je postaven na dvou věcech. Na přehršli akce, kterou Peter MacDonald moc točit neumí a Sylvesteru Stallonovi, který v roli udatného a nepřekonatelného Ramba kosí všechny možné i nemožné nepřátele a umí řídit vše od Jeepu počínaje, přes helikoptéru, po tank konče. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Povedený třetí díl o Rambovi. Příběh je celkem jednoduchý, Rambo zachranuje svého velitele z Vietnamu. Akce je tu velká hromada, líbil se mi i zajímavej začátek kdy Rambo se pere o peníze. Hudba je skvělá a podobná jako vždy. Nápadů akce je tu hodně, nostalgie zde taky zafunguje, kdy si člověk uvědomí jak asi zhruba vypadá válka. Něco mi ve filmu málo chybělo oproti předchozím dílům, ale přesto skvělý film. 92% = ***** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Základný problém Ramba III je, že Stallone chcel naservírovať to isté, čo v dvojke, len s väčšími a početnejšími výbuchmi. Príbeh s výnimkou úvodu v kláštore je generický, lokácie sú často fakt strašné (tie nočné pasáže zo štúdia), záporáci nezaujímaví a celkovo tá akčná smršť na rozdiel od dvojky pôsobí ubíjajúco. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Tank, který pod svou korbou veze Ramba (Sylvester Stallone) do pevnosti, je autentický ruský tank T-62. Tyto scény byly natáčeny v Izraeli, kde se tyto stroje daly pro natáčení vypůjčit. Naproti tomu v bitevní scéně na konci filmu byla použita replika ruského T-72. Ta byla postavena na podvozku amerického těžkého dopravního pásového vozidla M8A1 Tractor. (ajaxx)
  • S rozpočtem přes 60 milionů dolarů se stal film ve své době nejdražším v historii. (Bauer)
  • Afghánští povstalci ve filmu používají především český samopal vzor 58, který je na první pohled téměř nerozeznatelný od známější ruské předlohy AK-47 Kalašnikov. (Žralok)

Reklama

Reklama