Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příběh je jednoduchej: Steven je tentokrát za frajersky voháknutýho ekologickýho agenta vyšetřujícího skladování vysoce toxickýho odpadu v krásný přírodě Apalačských hor, kvůli čemuž se místním hillbillyům, už beztak dost poznamenaným staletími incestu, rodí ještě defektnější děti než obvykle. Až jsem si vduchu říkal, že z takový ekologicky angažovaný zápletky by určitě měla radost i mongoloidní prasečí hlava Gréta, kdyby film znala. Podle její fyziognomie však soudím, že čumí jenom na fekální porno. Ale zpátky k filmu: Steven si už kdysi hravě poradil s grázly ze CIA, se zfetovanými vúdúnegry z Jamajky a s mafiány všeho druhu, tak to by v tom byl čert, aby nenakopal prdel i nějakým venkovským křupanům v texaskách, flanelkách a s účesem mladýho Jágra. Je to holt kanón. A při tý příležitosti ještě sbalí nejhezčí starou pannu ve vesnici, do který je udělanej i její vlastní brácha (tradice je holt tradice). Samozřejmě to (SPOILER) dobře dopadne, Steven pojme pannu za ženu, stane se z něho venkovan a začne poslouchat country. Nechápu, že takovej supr biják tu má tak nízký hodnocení, každej kdo mu dá míň než tři hvězdy je u mě ignorant (a nebo nemá ten správnej smysl pro humor). P.S.: Mrzí mě, že rejža nepřidal ještě epilog z lapáku, ve kterým se Kristofferson blížeji "seznamuje" s Tyronem... Nebo vlastně spíš Tyron s ním. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slabě nadprůměrná Seagalovka, z níž jde ještě cítit Seagalovu někdejší slávu a stále přítomné Seagalovo charisma. Ještě je pořád na co koukat, jeho nakládačka dřevěnou tyčí mě bolela jen od pohledu. A ani ten příběh není nijak moc špatný. Tak nějak mám ten film rád a jednou za čas se na něj i z radostí kouknu. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tento film jistě není žádné veledílo ale své kouzlo docela má, akčních scén není mnoho ale ty které tam jsou se musím říct víceméně povedli. První polovina filmu je ale až neskutečně ukecaná, což my docela vadilo, místy jsem měl dokonce pocit že se nejedná o akční film ale o nějaké romantické drama, ovšem závěr to celé zachránil a pár hlášek taky stáli zato! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč má Steven Seagal potřebu točit takovéto filmy? Proč si nedá pokoj a točí takové filmy i poté co na ně nadávají jak kritici, tak i diváci? Možná je stejně tvrdohlavý jako jeho hrdinové a myslí si, že filmy s ekologickým poselstvím prostě vznikat musejí i když se na ně nikdo nebude dívat. Asi budu ještě dlouho litovat toho, kdy jsem v pozdějších večerních hodinách otevřel TV program a objevil jsem, že na Nově začínají promítat tento film. Dlouho budu litovat toho, že jsem tu televizi pustil a začal sledovat a to navíc s vědomím, že film trvá dvě hodiny. O to větší bylo mé překvapení, když film tak rychle skončil. Sledoval jsem jej poměrně poctivě a i přesto, že jsem si na čtvrt hodinku odskočil, tak jsem po návratu do křesla zjistil, že nestalo vůbec nic zajímavého. Děj jsem ze 2/3 odhadnul správě dopředu na 95%. Ale i když je film po scénáristické stránce absolutní blbina, tak jsem si uvědomil, že po řemeslné stránce zase není až tak blbý jak by se mohlo zdát. Režisérovi jde práce od ruky jako šikovnému zedníkovi a tempo je překvapivě rychlé. Viz. dvě rychle uplynulé hodiny. Hudba Nicka Gleniho-Smithe je poněkud rozporuplnou záležitostí, protože občas v ní zazní až nesympaticky trapné motivy, ale jinak klapne. Steven Seagal sice hrát neumí, ale kopat a bouchat umí pořád stejně jako ve svých lepších filmech. Tak proč se mi film nelíbil? Protože ani sebelepší zpracování nezalepí onen příšerně naivní scénář. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že když už jsem zkusil něco z novější Seagalovi tvorby (Mise Condor), tak na porovnání musím zkusit i něco staršího, kde ještě nehraje jen druhé housle. Volba mi nakonec padla na toto, hlavně kvůli velmi solídními obsazení vedlejších rolí. No nakonec je to právě samotný Seagal který posílá tenhle film totálně do kytek. Kdyby tam byl ten uvažovaný Willis tak je to podle mě mimimálně o stupeň lepší film. Jenže, Seagal hrající na kytaru, Seagal převlečenej za tesaře, Seagal zpívající, Seagal promlouvající do duše omladině, Seagal tokající na romantické večeři, Seagal bijící se za ochranu životního prostředí... To se prostě nedalo, Seagal je úplně příšernej herec, všude je furt stejnej, a nejde mu věřit jakákoliv emoce, a jediný, co se na něm dá vydržet, jsou jeho akční scény (tady dost lacině natočené) ale prostě všude jinde je úplně k smíchu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Natočenie automobilovej naháňačky trvalo skoro dva týždne. (m.a.t.o.)
  • Marg Helgenberger navštívila pred natáčaním niekoľko baní, aby sa lepšie vedela vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)
  • V čase 19:46 je záběr na bílý pickup okamžik předtím, než nabourá do stojícího auta před ním. Jenže je vidět, že pickup je nabouraný ještě před tím, než do druhého auta vjede. O střih dříve ale auto porušené není. (Likan7)

Reklama

Reklama