Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Stanley 

všechny recenze uživatele

Film obsahující množství zásadních myšlenek týkajících se samé podstaty lidství. Jenže podává je tak dětinskou formou, zabalené v pouťových cukrkandlových šustivých obalech, že se z nich dospělému divákovi při ochutnávání samou lepkavostí upatlávají prsty, přeslazeností překrucuje jazyk a přebarveností převalují oči v sloup. "...A pak přijde něco jako smrt a oddělí tě od tělesné schránky... Ale tvá milovaná je stále s tebou... Je to zázrak... Dojdeš až do nebe a vrátíš se živý..." ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

200letá "pouť" unikátního robota Andrewa za svobodou a tím, aby se stal člověkem (zevnitř i zvnějšku). Protože láska. Jeho šlechetné snažení hladce plyne, také při něm nemusí překonávat žádné záludné překážky a nikdo mu cíleně nehází klacky pod nohy. Zaměřením na vše překonávající romantiku si však filmaři sami podrážejí židli, jak povznášející zážitek topí v nádrži uslzeného sentimentu. Přičemž nad vodou je všemi silami drží líbezná hudba Jamese Hornera (pravda, mocně se vykrádajícího). ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na motivy povídky Isaaca Asimova. Jen mám trochu problém se zařazením snímku, je to sci-fi? Z části určitě ano, je to drama? Také trošku, je to romantická komedie? Komedie jen chvilkama, romantiky tady také moc není, je to snad rodinný film? I to je možné. Opravdu nevím kam film zařadit, jak už se tady někdo pokouší zavést žánr Tarantinovka, co takhle Columbusovka? ()

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Ze začátku jsem byl opravdu nadšený a líbilo se mi to moc. Knihu jsem četl už celkem dávno a zezačátku mi přišlo, že je to dost podle ní. Ale pak se to nějak zlomilo a asi se to i dost vzdálilo předloze, jak říkám, moc si to nepamatuju. Ale prostě začíná to být sladší a sladší, až se to skoro nedá vydržet. Williams a Oliver Platt jsou super. Hudba je taky super. Ale nějak jsem od toho čekal víc. Škoda... po první hodině to mělo našlápnuto na 9/10, ale končí to tak na 6,5/10... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +masky, hudba, herci -čekal jsem jiný příběh/// V první řaděj je to sci-fi. Sci-fi příběh, sci-fi svět. Nutno dodat, že příběh poutavý, zajímavý a roztmilí, i když v mnoha momentech i velmi dojemný. V druhé řadě bych řekl, že se jedná o rodinný film. Když se na to budou dívat děti, tak asi dost budou kulit oči, ale to je jediné v čem jim ten film může uškodit. Děj je nenásilný, poučný a zábavný. V tom se dostávám k prvku drama. Zde tato složka není dle mého tak silně zastoupena. Jistě, s filmem žažijete mnoho smutných scén. Dokonce i zvratů, které jsou do jisté míry dramatické. Jenže není to až do takové míri, že bych se o někoho nebo o něco bál, nebo že bych napětím tajil dech. A to je podle mě škoda, protože jsem si původně myslel, že se bude příběh vyvíjet úplně jinak. Řekněme, že z Andrewa bude nejdříve přátelský rodinný robot a potom se něco zvrtne a bude dělat potíže, bude mít svoji hlavu a dle toho bude taky jednat. Třebaže, tomu tak v některých bodech je, stále převládá prvek rodiného filmu a ten pochopitelně nedovolí zajít dál. V pořadí na čtvrté místo bych dal romantiku. Ta se oběví ve filmu až později a je opravdu zajímavá a vtipná za situace v jakých se Andrew nachází. No a nakonec je zde ji trošku humoru. Ale opravdu jen trošku, pramenící spíše z robotovi logiky a jeho chování a chápaní lidských gest a lidské řeči, kdy mi něco říkáme a logicky robot to pochopí jinak. Pokud řeknu, že tento příběh je o robotovi, který si lidi tak zamiluje a fakt že o ně přichází v něm probudí touhu stát se člověkem, tedy vnímat cítit a stárnou, tak je to příběh věru pěkný a dojemný./// Celkem 76%/// ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Robotí slečna dostala jméno Galatea po soše, kterou přivedli bohové k životu v Pygmalionu. (HappySmile)
  • V původním příběhu o Andrewovi od Isaaca Asimova se společnost, která vyrábí roboty, jmenuje "U.S. Robots and Mechanical Men". V roce 1971 se jedna společnost k poctě Asimova pojmenovala "U.S. Robotics". Ve filmu je ovšem tento podnik popsán negativně, takže na žádost skutečné "U.S. Robotics" tvůrci přejmovali společnost na "NorthAm Robotics". Přesto je možno ve filmu na několika místech vidět původní jméno a logo. (HappySmile)

Reklama

Reklama