Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejsladší robotí film? Dost možná. A taky jeden z nejnatahovanějších. Potenciálně silný příběh roztáhnut do extrému, kdy už i na to fandění hlavnímu hrdinovi jsem byla příliš znuděná. Tak nějak mi v těchto filmech začínají dost vadit ty časové posuny typu "o 16 let později." A.I. Umělá inteligence na mě zapůsobila o poznání víc (i přes svou slabší druhou polovinu). 5/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlas se Smilefacem - jestli v podobném stylu natočí "Já, Robot", pak opravdu bude Isaacu Asimovovi, skutečnému géniovi robotiky a sci-fi vůbec, věčná sláva. Už se nemůžu dočkat, až si přečtu Pozitronic Mana...Výtvarná stylizace (včetně efektů, samozřejmě) mě opravdu vzala, stejně jako romantické části příběhu, které mně osobně nějak přeslazené nepřišly. A jaká jiná může být hudba Jamese Hornera, než nádherná? ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Blízká budoucnost. Jedna obyčejná rodina (teda kapku prachatá) si domů pořídí robota, NDR-1 (v českém překladu Andrew). Přes počáteční nedůvěru si Andrew získává srdce rodiny, hlavně malé slečinky. Později Andrew zjišťuje, že při jeho výrobě nastala "chyba", která mu zajistila vlastní myšlení a učení se.. Postupně se naučí, že být bezchybným robotem není až tak jednoznačně dobré, a pokouší se změnit sám sebe v člověka... (ehm)... Chvilkama až moc přeslazená romance (to si nestěžuju, ja to docela můžu), k tomu špetka sci-fi (na to, že jde o robotiku je zde skutečného "sci-fi" jen pomálu) a trochu toho ponaučení do života... K tomu skvělý Robin Williams, krásná Embeth Davidtzová, úplně bezchybná hudba Jamese Hornera (bohužel moc neoceněná, tak některé motivy přenesl do své Čisté duše) ... jednoznačně jeden z mých nejoblíbenějších filmečků. (Apropo, všimli jste si té chyby na konci filmu ? Portia požádá robotku Galateu, aby ji odpojila od přístrojů (zabila) - což je druhý zákon robotiky, ale ona by neměla poslechnout protože ji v tom má zabránit první zákon... i když možná co se týče samozabití (slovo sebevražda se sem nehodí) jsou zde vyjímky)... ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA $58,223,861║Tržby Celosvetovo $87,423,861║ Chris Columbus sa pustil do dosť odvážneho projektu, ktorý si ide skôr v takých vážnejších rodinných osnovách a témach. Kde nie je až toľko veľa priestoru na úderné komické vsuvky ako v iných jeho projektoch. Takže na nejaký väčší komerčný úspech ani nebola šanca v rámci prevedenia filmu. Obsadenie dosť dobré a technická  stránka priam výborná. Však aj mali na to dosť tučný rozpočet na danú dobu.  Hudba od Jamesa Hornera príjemná, upokojivá, nadnášajúca. Príbeh emočne dokáže slušne zasiahnúť. Pekný film. /80%/ ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Solidní počin o jednom robotovi. Chvílemi mi sice připadá, že Columbus nevěděl, jestli chce natočit komedii či romantické drama, ale nakonec to ukočíroval spíše na tu romantiku s prvky dramatu. A mohlo to být i mnohem lepší, kdyby to bylo zkrácené tak o 20 minut. Zejména v první hodině filmu, kdy je Andy u rodiny Martinů a učí se všemu možnému. Tam je to moc nudné a běží to nějak pomalu. Ale druhá hodina je naprosto excelentní. Andy se vydává na cestu hledání dalších, jemu podobných a začíná ten pravý příběh. Konec, ten mě dostal úplně a ty řeči o přeslazenosti nejsou na místě. Navíc v druhé půlce už uvidíme Robina Williamse celého, nejenom hlas, a hlavně díky němu se celý film tak neuvěřitelně zvedl. Nakonec ale 3 hvězdy, ale takové lepší 3 hvězdy, ale adaptace Asimova měla určitě na víc. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od 15. března do 16. července 1999 v Kalifornii. (Varan)
  • Ve filmu se hlavní hrdina, robot nazvaný lidským jménem Andrew (Robin Williams), podle výrobců nazýval NDR - 114, ale podle románu byl označován jako NDR - 113. Stejně tak podle románu jméno Andrew dostal od nejmladší dcery Amandy (ve filmu ji hrála Hallie Kate Eisenberg) podle souhlásek N, D a R, které se v tomto jménu vyskytují a to z toho důvodu, že se nehodí ho v rodině oslovovat NDR. (Lucina84)
  • Robotí slečna dostala jméno Galatea po soše, kterou přivedli bohové k životu v Pygmalionu. (HappySmile)

Reklama

Reklama