Reklama

Reklama

Gertie the Dinosaur

Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
USA, 1914, 12 min

Obsahy(1)

První krátkometrážní film, kde objevil živý herec spolu s kreslenou postavičkou. Sledujeme drezúru dinosauřice Gertie, která dostává příkazy od svého cvičitele. Na konci se dotyčný objeví před našimi zraky a nasedne Gertie na hřbet, aby se společně projeli. (Mertax)

Recenze (32)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Gertie, don´t hurt Jumbo!" Vážně krásná, pěkně detailní a propracovaná animace, které nechybí kouzlo a milý humor. Kdo by to do 97 let staré věci řekl. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Když jsem o tomhle četla v učebnicích, představovala jsem si něco trochu pionýrštějšího. Ale nevadí. Spíš než interakce animované postavičky a živého herce, která mimochodem vypadá úplně jinak, než jsem čekala, mě okouzlila sama Gertička, která je přes svou jednoduchost tak úžasně životná. Za zmínku stojí i mezititulky, které nepůsobí nadbytečně a rušivě jako v některých jiných němých filmech, ale vtipně se doplňují s obrazem. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

První kombinace animovaného filmu a živého herce :-) Živý krotitel totiž užaslému divákovi předvádí drezůru kresleného dinosaura. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

pomiňme přitroublého býložravého dinosaura, který se láduje kameny a pařezy, pomiňme fakt, že se ve "filmu" pořádně nic neděje... má to přece historickou hodnotu, ne? :) NE, pro mě prostě NE, je to fakt tupý... 20% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

I po téměř sto letech neustále moc pěkný film, který okouzlí svou jednoduchostí a lehkostí. Proč mi příjde, že staré animáky jsou o tolik zajímavější a vtipnější? Propadám tomu kouzlu... ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá podívaná, to muselo dát práci udělat něco takového. Líbilo se mi, jak se na konci objevil ten chlápek..... :-) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred pánom McKayom. Na svoju dobu pekné kúsky. Viem si predstaviť, ako by môjmu prastarkému z toľkého údivu a novoty padla fajka z úst. Ale čo na tom mám vidieť v roku 2008? Jáj, historická hodnota... No, za tú je tá jedna hviezda :) ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Zde je vidět důvod, proč dělat animované filmy - nechat obživnout dinosaura a vést s ním dialog. (V jednom žebříčku zvoleno jako třetí nejlepší animák všech dob.) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Už více jak sto let starý animovaný film o dinosauřici Gertie, která dokáže jen tak na potkání sežrat kámen, strom i kmen s pařezem, vedle toho je schopná hravě hodit mamuta do vody, a když na to přijde, tak umí i zatančit na zadních. Zní to sice celkem šíleně, ale v rámci možností a doby vzniku filmu je to odpustitelné. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nejúspěšnější snímek Winsora McCaye. Kreslený dinosaurus a živý cvičitel před plátnem měl takový úspěch, že vzniklo dalších sedm pokračování. McCay pracoval na Gertie On Tour. Snímek ale nedokončil a existují jen jeho fragmenty. Kdo nakreslil další díly se mi nepodařilo dohledat. Stejně jako u Little Nemo existuje dokument o vzniku Gertie. | ► Gertie the Dinosaur, dokument ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Věřím že když to v té době pustil malým dětem, tak si opravdu mysleli že Gertie ho poslouchá. Hezky udělané, vtipné a milé. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne aj komédia, tak tie hlúposti typu pojedania kameňov a neskutočných vecí, ktoré sa tam odohrali treba brať s nadhľadom. Dosť mi svojim tupým správaním pripomenula našu fenku. Vo svojej dobe to bol zrejme zaujímavý film, no aj dnes si myslím, že môže mať skvelé využitie na pobavenie detí, lebo to nie je úplne hektická rozprávka, samozrejme až im bude jasné, čo za hlúposti tam stvára a možno potom sa na tom aj pobavia. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film zachytáva Winsora McCaya spolu s ďalšími animátormi začiatku 20. storočia pri príchode do múzea, kde si spoločne pozrú kostru dinosaura. Násedne dostane Winsor nápad, ako ho znovu oživiť v podobe kreslenej postavičky Gertie na filmovom plátne. A tak sa Gertie stretne s mamutom, pochutí si na stromoch či vypije na jeden dúšok celé jazera. Toto by som si rád pozrel v kine na letnom festivale, ale musel som sa uspokojiť aj s HD restoration verziou doma... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Možná ve své době to byl průkopnický snímek, který zakomponoval do hraného filmu i animované pasáže, ale z dnešního pohledu mi to nepřišlo ani moc vtipné. Proto hodnotím subjektivně jen 2 hvězdičkami a nechávám ať si na filmu uslintávají pamětníci a historikové. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama