Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby forma pohltila obsah, dosáhlo by Metro na vyšší hodnocení. Jenže ten zloprcek ze všeho nejvíc připomínající Gluma prostě kazí celkový dojem. No dobře, pak ho kazí i poněkud nablblý scénář a fakt, že ve filmových luzích a hájích jsou k vidění skutečně MNOHEM strašidelnější horrory. Světlá místa tu jsou, například lékařská procedura tařka v závěru filmu, ale i tak zdaleka nejzrádnějším metrem zůstane to v Gaimanově Podlondýně. 40%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Žltovlasá Franka Potente v kvetinkovaných žltých šatočkách behá v tuneloch londýnskeho metra a miesto randenia s Georgeom Clooneym, na ktoré mala namierené, randí s odporne zdeformovaným ľudským mutantom, bažiacim si v znásilňovaní žien na gynekologickom kresle veľkopu ostrou mačetou. Christopher Smith nedokáže vytvoriť ani náznak tiesnivej atmosféry prostredia, akú vytvoril John Landis v pár minutách jeho Amerického vlkolaka v Londýne (1981); a prvé divácke emócie prichádzajú až nástupom hnusu a brutality. Takže podobný smutný prípad ako nové Texaské masakre, v ktorých sme aspoň na tieto „vďačné“ divácke emócie nemuseli čakať celé prvé dve tretiny filmu. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podzemní naháněčka. Atmosféra ujde a některé momenty se mi velmi líbily. Svoje udělaly i prostory londýnského metra, kde se film natáčel a kde jsem také nedávno byl, takže známá místa mě hodně potěšila. Průměrný horor, který sice chvílemi zaskřípe, ale dá se říct, že nenudí. Podzemní prostředí má svou atmosféru. 55% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kate se rozhodne, že půjde za svým hereckým idolem, jen aby ho mohla uvidět. Protože se jí nepodařilo sehnat si taxi, vydá se na nejbližší stanici metra. Za pár minut jí jede poslední spoj. Protože je podnapilá, na chvíli usne, když se probudí zjistí, že jí vlak dávno ujel. Hledá východ, ale všechno je zamčené. V metru se však začnou dít divné věci a Kate má pocit, že ji něco sleduje a boj o život začíná. Zajímavý horor by si zasloužil propracovanější režii, ale drsnými momenty a napětím a hlavně talentovanou Frankou Potente se v něm nešetří. 60% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyvážený (chvílemi) horor. Příběh má spoustu nelogičností a většina postav je nesympatických. Záporák mi přišel celkem povedený. Jen zamrzí že ze začátku budované napětí a předtuchu jakéhosi monstra s nadlidskou silou za rohem se mění čím dál více v uplakaného slabého Gluma. Zase plusem je originalní, ikdyž všem dobře známé prostředí, a hlavně hudba. Soundtrack byl skvěle vybraný. Líbilo se mi i jakým způsobem autor jen lehce, ale naprosto dostatečně, naznačil původ našeho monstra. Franka Potente v hlavní roly je celkem snesitelna. Nicméně na své herecké kreace v Lole a hlavně Princezna a bojovník absolutně tentokrát neměla. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama