Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Pepa Novák je sice povýšen na majora, jinak má ovšem stejné potíže, a navrch ještě některé nové. Občané ho zlobí a stále se marně snaží sexuálně uspokojit náruživou manželku Vilmu. Navíc mu teď život komplikuje početná cikánská rodina v sousedství. Majitel fotbalového klubu Leo Kohn není příliš spokojený s výkony mužstva, nepomáhá ani podplácení rozhodčích. Navíc je stále na kordy s tchýní Ester, posedlou sázením Sportky. Leo se s tchýní pohádá. Z hádky vzejde neobvyklá sázka. Jestli Ester dokáže sestavit mužstvo, které Kameňákov porazí, stane se Leo jejím otrokem. Pokud ovšem Kameňákov zvítězí, odejde Ester z domu a už se nikdy neukáže. Je jisté, že v neděli půjde o hodně. (TV Nova)

(více)

Recenze (655)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Když jsem na www.otrlydivak.cz ke svému překvapení narazil na tento film, rozhodl jsem se přestat odsuzovat něco, co jsem neviděl, a sehnat si toto veledílo (pro jistotu poslední díl v obavách, že první dva bych nevydržel). Jde o jakousi nesouvislou montáž více či méně dementních vtipů, montáž, v níž kameraman podle všeho uprostře natáčení objevil zoom a po zbývající dobu na něm držel prst a žasnul, jak je to úžasná funkce, montáž, v níž se na stupidním scénáři ztrapnilo několik známých herců (snad s výjimkou výborného Josefa Laufera). Navíc získává tento klenot české kinematografie pomyslné osobní ocenění za nejhorší soundtrack v dějinách filmu. Item: je neuvěřitelné, jak dokonale dokázali v tomto filmu zkurvit (jinak se to říct nedá) takovou relativní banalitu, jako je střih (zvlášť u těch scén, kde se hrál hokej). Má-li to být komedie, sledoval jsem to však s úsměvem pobaveným směšností tvůrců, který v nejzdařilejší scéně, totiž elektrickém rybolovu, přerostl ve škodolibý škleb. Je mi záhadou, že za celou dobu sledování jsem nepocítil touhu film vypnout - snad jsem chtěl vidět závěrečný ohňostroj trapnosti, ke kterému také téměř došlo :) Ale proč tomu tedy dávám pět hvězd? Protože to je geniální filmařský experiment, myslím, že celá série, nicméně nechci si kazit vkus zkoušením - v prvním díle Troška chtěl zkusit, jestli nesouvislým spojením vtipů může vzniknout komedie. Zjistil, že nemůže, ale rozhodl se ve dvojce zkusit, co všechno divák vydrží, a ve trojce, co všechno se dá při natáční filmu posrat. A zjistil, že všechno. Jde o geniální filmový experiment. Neboť: je-li experiment definován jako snaha o překročení dosavadních filmových zákonitostí, aby tyto hranice mohly být tvůrčím způsobem rozšířeny, je Kameňák experimentem absolutním. Tento skvost české kinematografie je totiž dokonalým odstrašujícím příkladem, jak film NEMÁ vypadat, a zároveň absolutní negací VŠECH filmových postupů a prostředků filmové řeči. A já bych mu chtěl z toho důvodu provolat třikrát sláva, sláva, sláva (doufaje, že nemám pod stolem nadrženou důchodkyni) a požádat tímto Mistra Trošku o další pokračování :) ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Zdenda prostě vykonal svou "potřebu" přímo na pláno, které znamená svět. A i když to vidíte v televizi, přec vám to podvědomě smrdí a do mysli vkrádá se obava, či předtucha zlá, že clean četa ve složení Mistr Propper, Domestos Pine fresh, Bref duoactiv a Brise spray Marine vzniklý nepořádek nevyřeší. Za dožitovní následky na mém zdraví bych si zasloužil nějakou rentu a v nočních můrách nepronásleduje mě po Elm Street Freddy, ale erektoGenzer a Gott v oblacích. Hrůzný to počin vhodný jako novodobá tortura.......... ()

Reklama

BMAJTZ odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli troska nekdy v zivote natocil neco opravdu stupidniho debilniho a naprosto nekoukatelneho do takove miry kdy by stalo za to spalit film i veskere jeho kopie tak je to prave trilogie Kamenak tohle je opravdu vrchol naprosto odpadni ceske filmariny. A ty Trosko bez radeji kidat hnuj pac po techhle splaskach ti to asi opravdu pude. Odpad ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Abyste mě nepovažovali za blbce, tak musím říct, že třetí díl Kameňáku je podle mě nejenom nejlepším dílem série, ale taky se mi nelíbí, že je tu jako třináctý nejhorší film všech dob. Rozhodně si nemyslím, že na vrcholu tohoto žebříčku můžou být zrovna české filmy, protože v Hollywoodu ročně vznikne tolik prasáren, že by se to do tohohle žebříčku ani nevešlo. Tři hvězdičky dávám proto, aby se tenhle film měl šanci vyškrábat se k trochu lepšímu hodnocení... ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňákov žije fotbalem, a je to na celém městečku znát. Bohužel, oficiální tým Lea Khona se neprojevuje žádným extra výkonem (asi jako Brno v současném ročníku Gambrinus Ligy), a hrají tak strašně, že už se na to nemůže dívat ani Khonova příšerná tchyně. Ta díky vítězství ve Sporce má peněz na rozdávání, a tak se s Khonem vsadí, že postaví tým - který ten jeho rozdrtí. A vzhledem k tomu, že se zrovínka do městečka přistěhovala jedna rozvětvená cikánská rodina (která se s míčem na kopačkách snad i rodí), nemá hledání nikterak těžké ... U předchozích filmů jsem ještě přimhouřil oko, ale napotřetí to už Troškovi neusnadním. Sada vtipů je v kameňácké trojce rozšířena (díky cikánské rodině) rozšířena i o ty rasistické (což jak Troška určitě dobře ví, v naší krajině náramně frčí), nicméně největší příděl vtipů si už Troška vypráskal v prvních dvou Kameňácích, a na trojku už moc nezbylo. Fakt se divím (a v trojce trojnásob), proč ti herci do tohoto projektu šli - co jim za to rejža nabídnul? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení se jeden komparzista platonicky zamiloval do Dolly Buster (občanským jménem Nora Baumberger). Z milých sympatií se nakonec stalo nepříjemné obtěžování. [Zdroj: prask.nova.cz] (Duoscop)
  • Na začátku dne, kdy se hraje důležité fotbalové utkání, je na obrazovce napsáno "neděle". Během utkání lze současně zahlédnout datum zápasu 21. června 2004. Datum však připadá na pondělí. (Mr.Hudson)
  • Filmování probíhalo v Týně nad Vltavou, na zámku Vráž, v Řitce, soutoku Lužnice s Vltavou a v Praze Slivenci (hřiště). [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama