Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (56)

sator 

všechny recenze uživatele

USS Eldridge, loď které se experiment týká, byla 15. ledna 1951 byla převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka , kde sloužila jako Leon (D54)  Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,POMÔŽU MI VÔBEC TIE VECI?" ,,NUŽ, POKIAĽ NIE, TAK TO BUDE JEDNO, PRETOŽE NA TEJTO PLANÉTE POTOM NIČ NEZOSTANE." __ O - nikdy neuskutočnenom - Philadelphskom experimente som sa dozvedel iba pár týždňov pred sledovaním tohto filmu, ktorú vzhľadom na obdobie vzniku lákal na pohodové sledovanie. Vyvinul sa však v hromadu klišé a dopredu predvídateľných situácií. Obsahuje síce prepracovanejšiu vizuálnu stránku ako mala ,,Tajomná žiara nad Pacifikom", ale tá je podstatne lepším filmom. Moje nezaujatie potvrdzuje to, že ako inak sústredený divák som sa počas sledovania pristihol pri mimovoľnom listovaní časopisu. Keď už po jednom dni sa na film ťažko spomína, čo bude za týždeň? (785. hodnotenie, 48. komentár k filmu) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle film docela líbil. Hlavně ze začátku tam bylo docela pěkně vystižený překvapení cestovatelů v čase nad různejma moderníma věcma. Třeba taková hliníková plechovka od coly (Je to nějaký lehký. Z čeho to je?) nebo automatická převodovka (Kde to má spojku? - To je automat. - WTF?). Bohužel, film ke konci začíná bejt tak trochu hloupej, ale celkově docela dobrá zábava. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

a) nostalgie, b) otření se o "skutečnou událost", c) obsazení. Díky tomuto všemu prostě dávám víc než standard a to bez ohledu, že samotný "Filadelfský exeriemt" je tam vyobrazen jen na začátku a na konci (zbytek je jen vycpávka smyšleného fantasmagorického děje). Na film je tedy se třeba dívat hodně s nadsázkou a nostalgií :). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici 80. rokov vzniklo viacero snímkov s podobnou dejovou líniou, ale s iným námetom ( napr. TERMINÁTOR, STARMAN ). FILADELFSKÝ EXPERIMENT patrí medzi ne. Dvojica, s ktorej jeden je návštevníkom z iného času ( sveta ), pričom ten druhý ´´domorodec´´ sa pokúša zachrániť priletencovi situáciu a dostávajú sa tak do rôznych nebezpečných situácií. Toto dielo má všetky ingrediencie, aký tento subžáner ponúka, ale nepretavil ho do stopercentného úspechu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V scénach z II. svetovej vojny sa objavili jeepy M-151, ktoré však pochádzajú až z dôb vietnamskej vojny. (beso74)
  • USS Eldridge, loď, které se experiment týká, byla 15. ledna 1951 převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka, kde sloužila jako Leon (D54). Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. (sator)
  • Trailer premietaný v Austrálii prevzal hudobný doprovod z filmu Blue Thunder (1983). (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno