Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme chtěl evidentně vybočit ze zajetých kolejí, a tak kývl na scénář Joe Ezterhase, s úmyslem posunout se více k charakternímu herectví, ale ne úplně se to povedlo. Van Damme je akčním typem herce a tomu už nikdo nikdy neodpáře, a proto působí daleko přesvědčivějším dojmem v bitkách, kdy rozdává soupeřům mocné kopance. Pokud ovšem přijde řada na hraní, působí bezradně, a pak zase ožije v nějaké potyčce, kterých je poskrovnu. Pak uspokojí jednu neuspokojenou vdovu, vyřídí si účty se zabijáky a prapodivný film skončí. Van Dammeovi prostě tyhle role neseděly a nakonec tenhle film není ani plnohodnotným dramatem o vězni na útěku, ani plnohodnotným akčním filmem. Vše je totiž velmi polovičaté, ale k dobru se dá připočíst kvalitní hudba Marca Ishama, zajímavě nasnímané bitky a Van Damme, když se zrovna nepokouší hrát. 60% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sam Gillen (Jean Claude Van Damme) je převážen do vězení, když mu jeho přítel umožní utéct z vězeňského autobusu (a sám je při tom zastřelen). Sam se rozhodne zmizet z očí, a utáboří se v divočině - poblíž je jen domek Clydie (Rosanna Arquette), kde žije pouze se svými dětmi. O její pozemek má ale akutní zájem místní velkopodnikatel, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Ať Sam chce nebo nechce, je do situace zatažen a pokusí se Clydii pomoci ... Trochu odlišný film na Van Damma - abych pravdu řekl, tak podobný film spíše čekám od Stevena Seagala (dokonce jestli si pamatuji tak jeden velmi podobný natočil). Od Van Damma očekávám akční jízdu od první do poslední minuty, plnou soubojů - a ne poloromantický film bez akčnějšího podkladu. Takže jsem byl docela nepřipraven a tím pádem se trochu (dost) nudil ... ()

Reklama

messi@h 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů JCVD, což sice vzhledem k jeho filmografii (obzvláště z poslední doby) nezní nijak úchvatně, ale je to prostě tak. Samozřejmě to není nějak objevný snímek, ale oceňuju to, že jsem celý film držel hlavnímu hrdinovi palce a taky konec mě překvapil - není to žádná scéna, kdy hlavní hrdina a jeho partnerka v západu slunce odcházejí šťastně žít až do smrti. Překvapivě citlivě natočený akční film (trochu protimluv, ale budiž), kde opravdu fungují vztahy mezi jednotlivými postavami. Soubojů sice moc není, ale musím pochválit jejich pojetí. Je osvěžující vidět zase jednu poctivou rvačku, kde si herci vystačí bez drátů a akrobatických prvků. A vzhledem k tomu, že mě bavil film jako celek, tak vlastně chválím i to, že těch soubojů nebylo přehnaně moc (i když si zároveň myslím, že to je bohužel hlavní důvod zdejšího nízkého hodnocení). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že tento film s JCVD mi v 90. letech uniknul. Tenkrát by se mi to asi líbilo, ale teď, když od natočení uplynulo už skoro 30 let, mi to přišlo poněkud přihlouplý. V kostce jde ve filmu o to, že JCVD uteče z výkonu trestu, zmlátí pár lidí, opraví motorku, souloží s Rosannou Arquette, odjede na motorce, vrátí se na motorce, zmlátí zase další lidi a nakonec se vzdá policii. Na Van Dammovy poměry je ve filmu dost málo akce nebo násilí. Spíš to sklouzává často někam do žánru romantický. Pokud si dobře vzpomínám, tak tam Van Damme pronesl jednu vtipnou repliku. A za vidění ještě stály kozy Rossany Arquette. Pokud jste dívka, žena nebo homosexuál, tak vás možná potěší hromada záběrů na Van Dammovu nahou prdel. Slabý 2 hvězdy... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zde to Jean-Claude dokonce i celkem uhrál. Jeho hrdina se dokáže postavit za dobrou věc, aniž by předváděl karatistický balet, a přestože mu to romanticky vůbec nejde, najde ženu svého srdce. Jsou zde tvrdé souboje, které vypadají velmi reálně. Příběh není až tak stupidní, i když jen málo uvěřitelný. Jde o standartní béčkovou akční podívanou, která ale má slušné napětí a slušně nabouchaného hlavního hrdinu. Malinko mi to připomíná výborné o hodně pozdější Van Dammovo "Peklo". Hudba: Mark Isham ()

Galerie (57)

Zajímavosti (4)

  • Van Damme si snímkem vysloužil na MTV Movie Awards svou třetí nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Když šerif Lonnie (Edward Blatchford) zmlátí Sama (Jean-Claude Van Damme), tak Sam zůstane ležet ve stodole na dřevěných prknech, ale když o chvíli později dorazí Clydie (Rosanna Arquette), Sam je stále v bezvědomí před stodolou na prašné zemi. (Untentrauer)

Reklama

Reklama