Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film,ktory mohol Jean Claudeovi zachranit karieru a ktory ho mozno aj nespravodlivo potopil. Ide o podstatne epickejsi Krvavy sport. Van Damme akoby zaspal domu a neuvedomil si,ze era "karate akcnych" filmov skoncila a ze vakuum nemozno naplnit len takto. Celkovo myslienka nemusela byt zla.Len opat to spracovanie.Skoda.2,5/5 ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka s Van Dammem, kde má Roger Moore asi svojí jedinou normální postbondovskou roli. I když se tam moc nikdo nemidlí, je to relaxační podívaná s hezkým hudebním tématem a lehkým smyslem pro humor. Finální mezinárodní turnaj (soudruh z SSSR jde první k zemi) má pěkné souboje, možná trochu krátké, ale řezník z Mongolska dá na koneci docela zabrat. -"Lucky punch." -"Yeah, yeah... lucky punch." ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Questy životní i pracovní mám od srdce rád, ale ten Žánklódův mě svou exkluzivní naivitou alespoň srdečně rozesmál. Již úvodní scéna svou fatální snahou o epický přesah celého dílka nastaví neústupný rohlík na tváři diváka, a přestože Žán tentokrát i režíroval, respektive i díky tomu jedno velké turnajové klišé nebere konce a komické je to díky simpletonovskému pojetí také dostatečně. Na zasmání óká, ale víc v tom prosím nehledejme. 20% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dvou vánočních kinopremiérách, které dopadly po kvalitativní stránce prachmizerně, Van Damme dostává poslední šanci u Universalu a do ruky 30 míčů a hodně důrazné várování, aby to tentokráte dopadlo podstatně lépe než v předešlých dvou případech. Výsledek? Snímek utržil jen 57 a to i přesto že Van Damme se poprvé v kariéře uvelebil v režisérské židličce a žánrově se pokusil rozpomenout na kouzlo Krvavého sportu. Vyhlásil tedy vyřazovací turnaj pro bojovníky z různých zemí a různých stylů s tím, že vítěz vyhraje kromě prestiže také Zlatého draka. Možná že kdyby Jean-Claude uvedl v život pouze tuto ideu, výsledek by nemusel být zcela nejhorší, přestože choreografie soubojů nedosahuje ani náhodou úrovně o 8 let staršího originálu. Mistr měl zapotřebí udělat ze Souboje cti epos o jistém Chrisi Duboisovi, který se z newyorské ulice dostane k Muay Thai na Thajském pobřeží a spřáhne se s dvojicí elegantních pirátů, z nichž jednoho hraje Roger Moore. Pokud si někdo už dopředu myslí že z toho bude kravina, tak má pravdu. Je to neskutečná slátanina zřejmě všeho co si VanDamme vysnil že bude fungovat. Režie, střih scén a kamera jsou vyloženě často divné. Jediné co oceňuji je fakt, že Van Damme se evidentně na roli fyzicky náležitě připravil a také vrátil na scénu bájného toporného Attilu z Leona. Snímek svou nízkou kvalitou navazuje na předchozí dvě "pecky" a tedy 30% ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je hrozně laciný (teď myslím zápletku a ne turnaj) a ten turnaj byl taky docela fest odfláknutej. Velice malý počet bojovníků....Mno škoda, byl to jeden z posledních filmů s Van Dammem, který jsem viděl a musím uznat - čekal jsem víc. A úplně nejvíc úděsný byl ten trapák, co bojoval pokaždé jako jiné zvíře: had, opice atd. Já bych spíš bych řekl, že celou dobu bojoval jak pošahanej degen a hodne nucený bylo taky, jak to vždycky někdo musel připomenout, jako co bojuje, che.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Abdel Qissi, který ztvárnil mongolského zápasníka Khana, je Van Dammův přítel z dětství. Objevil se i dalším Van Dammově filmu Lví Srdce (1990). (Eldrick)
  • Postava Rogera Moorea se představí jako „Dobbs, Lord Dobbs“, což je odkaz na Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. (HellFire)

Reklama

Reklama