Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který ve své snaze stylizace do podoby starých animovaných grotesek ala honičky Toma a Jerryho celkem uspěl. Minimálně v některých scénách jde o podařenou taškařici. Vzhledem k tomu, že film je zaměřen na menší publikum, tak tomu někdy bohužel odpovídá i úroveň humoru. Přesto se to dá bez nějaké výraznější újmy přežít. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Život bez špagátu je jen chaos ... Divím se poměrně nízkému hodnocení této komedie, protože já se na ní můžu dívat kolikrát je libo a přesto mě stále dostane do stavu blížícího se transu. Je to naprosto fantastická komedie o dvou bratrech, kteří se vinou různých okolností dostanou do svízelné situace, jsou bez domova a bez prostředků. Erniemu a Larsovi zbyla jen továrna na špagáty, která je momentálně v krachu a starý dům kdesi za městem. Hned první noc jim odhalí zatím skrytého protivníka, myš, která má evidentně pocit, že dům patří jí. Jelikož ji Ernie a Lars chtějí z domu dostat, začne se tvrdý a nekompromisní souboj. Film je plný neuvěřitelné akce a aspoň pro mně fenomenálních výkonů hlavních představitelů. Dalo by se hodně psát o různých situacích do kterých se dostanou, za všechny hlavně scéna, když se Ernie vrátí z nedobrovolného koupele z jezere a vykládá Larsovi beze slov co se mu stalo a Lars taky beze slov vysvětluje, co se zatím stalo jemu. To je scéna, která je snad to nejlepší, co jsem kdy ve filmu tohoto žánru viděl. Za zmínku stojí nepochybně profesionální lovec myší v podání Christophera Walkena, to byl opravdový profesionál s citem pro pocity a potřeby myší ... !. Já nevím, jak kdokoli jiný, ale já se bavím pokaždé, když Hon na myš vidím. Je to skvěle natočená komedie, má skvělé obsazení a supr děj a to z ní dělá jediněčnou podívanou pro všechny. Život bez špagátu je jen chaos, jak zní motto filmu. Život bez Honu na myš je nuda ... ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

85 % a nemůžu jinak. Byl to jeden z prvních filmů, na kterým jsem byla v kině. Tehdy vznikla moje láska k filmům. Zasmála sem se nesčetněkrát. Ten deratizér a jeho zjišťovací metoda s exkrementy nemá chybu. Ten čepeček, co má ta myš na konci - to mě dorazilo. A na názory, že konec je přeslazený reaguju: myš jako ochutnavač sýrů - to má aspoň nápad! Když jsem to viděla po několika letech v tv, nadšení nebylo tak veliké jako tehdy, ale nebudu si kazit vzpomínky... ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Když jsem chodil do 5. třidy, tak tento film patřil mezi mé oblíbené (spolu s Myšákem Stuartem a Dr. Dolittlem) a celkem rád na něj vzpomínám (třeba Kočkodzzil). Ale když jsme ho viděl nedávno, tak téměř, kdyby chyběly vážné scény (vzpomínka na umírajícího otce) tak mě ten zbytek úplně unudí. Jedno mu upřít nemůžu: akční momenty jsou na pěkně zpracované. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěné, bláznivé a chvílemi také přehnané a "americké". Celý film jsem měla spolehlivé záchvaty smíchu, větší i menší. Smála jsem se nad vtipností a bláznivostí spousty scén, ale také nad jejich chvilkovou, lehkou trapností, která ovšem můj celkový dojem z filmu víceméně neohrozila. Scény s nebohou kočičkou mi připomněly Toma a Jerryho. Je zajímavé, jak dokázal Gore Verbinski o několik let později zcela změnit směr a natočit mysteriózní Kruh. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)

Reklama

Reklama