Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

Mertax 

všechny recenze uživatele

85 % a nemůžu jinak. Byl to jeden z prvních filmů, na kterým jsem byla v kině. Tehdy vznikla moje láska k filmům. Zasmála sem se nesčetněkrát. Ten deratizér a jeho zjišťovací metoda s exkrementy nemá chybu. Ten čepeček, co má ta myš na konci - to mě dorazilo. A na názory, že konec je přeslazený reaguju: myš jako ochutnavač sýrů - to má aspoň nápad! Když jsem to viděla po několika letech v tv, nadšení nebylo tak veliké jako tehdy, ale nebudu si kazit vzpomínky... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěné, bláznivé a chvílemi také přehnané a "americké". Celý film jsem měla spolehlivé záchvaty smíchu, větší i menší. Smála jsem se nad vtipností a bláznivostí spousty scén, ale také nad jejich chvilkovou, lehkou trapností, která ovšem můj celkový dojem z filmu víceméně neohrozila. Scény s nebohou kočičkou mi připomněly Toma a Jerryho. Je zajímavé, jak dokázal Gore Verbinski o několik let později zcela změnit směr a natočit mysteriózní Kruh. ()

Reklama

unagi 

všechny recenze uživatele

Prvý raz som to kukal na nejakom nemeckom programe! Nerozumel som ani slovo, ale stálo mi to za to aby som to dokukal. Bol som očarený, možno aj preto, lebo som mal nejakých 14 rokov. Teraz mi to príde ako normálny film...ale aj tak mu dávam 4*....chytačky sú perfektne spravené a tá myška si to zaslúži :D ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Praštěná komedie o dvou "povedených" synáčcích, kteří zdědili zchátralý dům a starou továrnu na špagáty po svém zesnulém otci. Náhodou zjistí, že má dům vysokou cenu a chtějí ho prodat. Má to ale jeden háček. V domě se zabydlel nechtěný příživník - malá myška, které je třeba se zbavit. Brzy však zjistí, že to není jen tak obyčejná myš… I přes velký počet komických situací je Hon na myš pouze průměrnou oddechovkou, která potěší především dětského diváka. 55% ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Ucházející komedie k pěknému večeru s rodinou u filmu. Po komediální stránce splňuje zásadní pravidlo - pobavit. Způsobem zpracování mě dost připomíná film "Sám doma". Na dobu vzniku asi typická kvalita, která mě ale téměř odradila a je mi líto, že díky kvalitě filmu musí klesnout i mé hodnocení. Na druhou stranu je ale velmi dobře zvolená hudba a k tématu se hodí. Dále pak musím zmínit smělý příběh, který je obsáhlý, nápaditý a skládá se z mnoha fází. Když jsem to ale viděl před deseti lety, byl to mnohem větší zážitek... 65% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno