Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A až se tady objeví kačer, jedno mu vyřiďte !! Jednou je kačer, tak ať se podle toho taky chová.. Už žádné kokrhání, žádné vylomeniny !!" ;) Rozhodně svému názvu i hlavnímu hrdinovi navzdory žádná prasečina.. Naopak výtečná adaptace, jeden z australských filmových vrcholů i velká psina, pod jejímž scénářem poznáte na první pohled překvapivé jméno madmaxovského George Millera.. Ten jeho oblíbený motiv, v souvislosti s čímž mě hned napadá ještě jeden velký režisér, totiž Bryan Singer, hrdiny vzpírajícího se vlastnímu osudu a předurčenosti či hledání vlastního já lze snadno vypozorovat vlastně v každém jeho snímku.. Když jsou kočky svině, proč by prasátko nemohlo bejt ovčákem.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako prvé musím zdôrazniť, že ma milo prekvapil citlivý slovenský dabing, ktorý filmu určite pridal na atraktívnosti. Ale celkovo som prekvapený aj filmom, veľmi dojemný príbeh, pútavý, dojemný a hlavne prasiatko, ktoré si ma svojou tváričkou jednoducho podmanilo, bolo skvele vykreslené. Jeden z dominánt rodinných filmov. 90%. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký rodinný film, který má ale přece jen kvality, jež jiným filmům chybí. Kromě toho, že je zajímavá forma rozdělení příběhu do jednotlivých kapitol a samotné uvození těchto kapitol, tak vás dostane i triková stránka, která je neuvěřitelná a navíc bez jediného počítačového efektu, alespoň pokud mohu soudit. Hezké a příjemné. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Chytré, miloučké, vkusné a vskutku nádherně natočené - zvířata opravdu vypadají, jako kdyby lidská mluva byla jejich základní přirozeností, a režisér společně s věhlasným kameramanem dodávají některým scénám přímo magický nádech, který jde ruku v ruce s aktuální náladou příběhu. A když se to celé spojí s prvotřídním "rodinným" scénářem, vzniká poutavá a poučná podívaná, hodná dokonce zařazování do prestižních filmových encyklopedií (1001 filmů, které musíte vidět...). ()

ewus 

všechny recenze uživatele

Ako rozpravka je to mile a celkom poucne aj ked miestami mozno drasticke (dieta by nemuselo brat velmi pozitivne, ze kacicka, ktora tak pekne rozprava je potom rovnako pekne upecena na obed) a teda podla mna skor podivana pre starsie deti ako uplne male...ale zase na druhej strane posobi dost infantilne (napr. dabing) takze je pomerne zvlastne rozmyslat nad tym komu je vlastne film urceny. Ocenujem najma pracu so zvieratami, kde to musela byt zrejme dost fuska (psy ani nie, ale tak prasa, kacka ci ovce to muselo trvat dost dlho kym spravili co sa od nich chcelo) a preto hodnotim tromi hviezdickami skor namahu a snahu o nieco mile ako samotny vysledok. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • O téměř 1000 zvířat se na place staralo přes 56 zvířecích trenérů. (HellFire)
  • Většina filmů vydaných v německy mluvících zemích je dabována stejnou standartní německou výslovností. Nicméně tento film byl také speciálně nadabován pro Rakousko, kde každé ze zvířat mluví jiným rakouským akcentem: kačer zní jako Tyrolan, kočka má vorarlbergský akcent, myši zpívají styrianské lidové písně atd. Film byl díky tomu v Rakousku hodně populární mezi dětmi i dospělými. (HappySmile)
  • Dlouholetý vegetarián James Cromwell se po natočení tohoto filmu rozhodl stát veganem. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama