Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +český dabing, krásné prostředí, příjemná podívaná -lidé nejsou moc sympatičtí/// V řadě dětských či rodinných filmů s touto tématikou se jedná o jeden z nejlepších filmů. Děti se budou bezvadně bavit a překvapivě to sedne i dospělým. Hlavně to není infantilní. Příběh ač jednoduchý, je krásný a nenásilný. Prasátko Babe si zamilujete, a tejně tak se vám budou líbit i jinačí zvířátka. Přiznám se, že podobnou „farmu“ máme i u dědy. Tedy možná tam chybí jen ten kačer :-). Takže dost dobře jsem si dokázal představit naši zvířecí rodinku a dost možná se i stane, že teď na ně budu pohlížet jinak. Možná škoda, že třebas kůň tam neměl více prostoru. Dále rozdělení na kapitoly jako z knížky mě osobně moc nenadchlo, ale dětem to jistě účel splní. K tomu pěkné vyprávění s velice příjemným dabingem dotvářejí již tak krásný snímek./// Celkem 78%/// ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Vyloženě snímek pro děti, jako jsem byl já před spousty lety. Je i hezky udělaný, zvířata když mluví, tak opravdu otevíraj tlamy, už to není jako v Neuvěřitelné cestě, kde zvířata mluvila a neotvírala tlamu. Film má i děj, ale i prasárny. Např. nafukovací žena na konci filmu, nebo uklízeč na letišti s prasečím obličejem. To mi přišlo poněkud trapné, a dost to sráží hodnocení, ale i tak jsem si jako malý užil moc krásné časy s tímto filmem. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako prvé musím zdôrazniť, že ma milo prekvapil citlivý slovenský dabing, ktorý filmu určite pridal na atraktívnosti. Ale celkovo som prekvapený aj filmom, veľmi dojemný príbeh, pútavý, dojemný a hlavne prasiatko, ktoré si ma svojou tváričkou jednoducho podmanilo, bolo skvele vykreslené. Jeden z dominánt rodinných filmov. 90%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) A jednoho krásného dne se zamyslelo, vzbouřilo, vyhnalo svoje pány pryč a na bránu přidělalo ceduli Farma zvířat. A kdybych se měla nějak sofistikovaněji vyjádřit k tomu, proč mám s tímhle filmem problém, protože někdo mi vyčítal, že nemůžu přece strhávat filmy pro děti "jenom proto, že jsou pro děti", tak se vyjádřím: Koukám, že tenhle film je adaptace knížky a to je přesně moje pointa. Myslím si, že takovouhle látku by si měly děti číst. Proč ji přežvýkávat do zplošťující a nijaké filmové podoby, která neobsahuje žádnou přidanou hodnotu. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Tržby v USA za první víkend: 8 742 545 $ (1591 kin) // Náklady na výrobu: 30 mil. $ // Ocenění: Oscar 1995 - vizuální efekty; nominace: vedlejší herec (J. Cromwell), výprava, režie, střih, film, adaptovaný scénář // Zlaté glóby - film (komedie/muzikál) // BAFTA - nominace: zvláštní efekty, střih, film, adaptovaný scénář ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Během úvodních titulků (a občas i v průběhu filmu) zazní část 3. věty 3. symfonie („Varhanní“) francouzského skladatele Camilla Saint-Saënse. (Idée_fixe)
  • Mistrovství ovčáckých psů se koná v Kingsmith Fairground. Film je založen na knize Dicka King-Smithe. Elektromechanik, který jde na výstaviště se jmenuje Dick. (HappySmile)
  • Ve filmu si zahrálo skoro 1 000 zvířat, které mělo na starosti 56 trenérů. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama