Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Roztomila barvita pohadka o malem prasatku, ktere se stane ovcackym psem, a pomuze farmari ziskat zpet jeho cest a penize. Velice pekne zpracovani, musim filmare pochvalit, protoze je to asi nejhezci zviratkovska komedie (kde zviratka mluvi) kterou sem kdy videl. Trochu to na me cele pusobilo jako z jineho sveta, ze sveta, kde se maji vsichni radi, vsichni si pomahaji a vsechno dobre dopadne. Na odreagovani od vsednich problemu je tento film uplne idealni a ja ho z tohoto duvodu mohu jen doporucit. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +český dabing, krásné prostředí, příjemná podívaná -lidé nejsou moc sympatičtí/// V řadě dětských či rodinných filmů s touto tématikou se jedná o jeden z nejlepších filmů. Děti se budou bezvadně bavit a překvapivě to sedne i dospělým. Hlavně to není infantilní. Příběh ač jednoduchý, je krásný a nenásilný. Prasátko Babe si zamilujete, a tejně tak se vám budou líbit i jinačí zvířátka. Přiznám se, že podobnou „farmu“ máme i u dědy. Tedy možná tam chybí jen ten kačer :-). Takže dost dobře jsem si dokázal představit naši zvířecí rodinku a dost možná se i stane, že teď na ně budu pohlížet jinak. Možná škoda, že třebas kůň tam neměl více prostoru. Dále rozdělení na kapitoly jako z knížky mě osobně moc nenadchlo, ale dětem to jistě účel splní. K tomu pěkné vyprávění s velice příjemným dabingem dotvářejí již tak krásný snímek./// Celkem 78%/// ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem krávovinu, ale vyloupla se z toho vcelku sympatická pohádka, která má co nabídnout dětem i dospělým, co se rádi vracejí do dětských let. Spousta mluvících zvířat s roztomilým prasátkem v čele, slušnou atmosférou a nezbytným morálním ponaučením, že zlo se nevyplácí (takhle lhát dětem:-)). Pouhé tři hvězdičky jdou na vrub dabingu Aťky Janouškové - já tu minibabu prostě odjakživa nemůžu vystát, z jejího hlasu mám osypky. 60% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) A jednoho krásného dne se zamyslelo, vzbouřilo, vyhnalo svoje pány pryč a na bránu přidělalo ceduli Farma zvířat. A kdybych se měla nějak sofistikovaněji vyjádřit k tomu, proč mám s tímhle filmem problém, protože někdo mi vyčítal, že nemůžu přece strhávat filmy pro děti "jenom proto, že jsou pro děti", tak se vyjádřím: Koukám, že tenhle film je adaptace knížky a to je přesně moje pointa. Myslím si, že takovouhle látku by si měly děti číst. Proč ji přežvýkávat do zplošťující a nijaké filmové podoby, která neobsahuje žádnou přidanou hodnotu. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Babe je sice hlavně pro děti, ale určitě jej ocení i dospělí toužící po milém zvířecím pohlazení. Není se tu určitě za co stydět. I na mě příběh malého roztomilého vepříka působí skoro stejně jako v dětství a dokonce si vychutnám i původní dabing, který se snad za celých dvacet let nezměnil. Hlavně je to natočeno natolik poutavým způsobem, že se jen málokdo nedokáže vcítit do situací úsměvných (kokrhající kačer) i smutných (Babe se dovídá o svém skutečném "poslání"). Počítám, že rodiny s dětmi si klidně mohou přihodit ještě jednu hvězdičku navíc. A jestli je film infantilní? Nejvíce infantilní jsou zpívající myšky, které se objeví vždy tak na tři sekundy, ale jinak existují určitě jiné daleko infantilnější filmy... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • James Cromwell v celém filmu řekne pouze 171 slov. (HellFire)
  • Dlouholetý vegetarián James Cromwell se po natočení tohoto filmu rozhodl stát veganem. (HappySmile)
  • Když byla Jamesovi Cromwellovi nabídnuta role farmáře Arthura Hoggetta, prolistoval scénář, aby se podíval, kolik replik bude ve filmu mít. Zdálo se mu, že jich není moc, tak se rozhodl, že roli vezme a bude to pro něj pěkný oddechový film. Co si ale neuvědomil bylo, že na obrazovce strávil více času, než v kterémkoli svém předchozím filmu. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama