Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po devatenácti letech bojů mezi Autoboty a Decepticony na Zemi se tato válka opět přesouvá na jejich domovskou planetu Cybertron. Tu se Decepticonům podářilo dobít a tak se Autoboti ukrývají na jednom ze Cybertronských měsíců a plánují útok. To však ale ještě netuší, že zanedlouho budou mít co dočinění s mnohem silnějším nepřítelem, než jsou všichni Decepticoni dohromady. K Cybertronu se totiž blíží Unicron (Orson Welles), zlé dvojče stvořitele všech Transformerů Primuse a chce zničit a pohltit celý Cybertron. Autoboti a Decepticoni, odvjevěcí nepřátelé na život a na smrt, se tak musí spojit, aby ochránili svou domovskou planetu i svoje vlastní životy.

Transformers: The Movie navazuje na animovaný seriál Transformers z roku 1984, který vychází z populární série stejnojmených hraček. (Hurley)

(více)

Recenze (39)

Davered 

všechny recenze uživatele

Vizualne nesmirne pusobive (blu-ray; Matty je mimo misu) a hudebni doprovod je dokonaly. Obsahove samozrejme prakticky o nicem, ale i tak lepe napsane a koherentnejsi nez libovolny dil Bayovy serie. Hlasove obsazeni tomu pak dodava prijemne campovy nadech (kam az se to Orson Welles dopracoval). Lepsi 3* a to u me pritom vyraz "transformers" vyvolava koprivku. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Velmi temný film, který propojuje původní řadu seriálu s tou novou kde není Optimus Prime (dokud opět nepovstane) a spousta dalších původních robotů. Většina původních hrdinů a záporáků zde skoná hned na začátku, aby dali prostor novým postavám. Film je napínavá akce od začátku až do konce a vy jen čekáte jestli to nakonec někdo ze staré party transformerů vůbec přežije (a vězte že někdo opravdu ano). Díky těmto zásadním věcem působí film ve vesmíru Transformers asi nemalou roli. Navíc mě potěší že ve starých časech nebyla ta šílená cenzura co dnes, takže zde vidíte zničení planety, různé popravy a smrti. To se dnes už v animákách nevidí, kde jsou ty staré časy akčních animovaných pecek na kterých jsem vyrůstal. Jsem zvědavý jestli Bay použije do dalších dvou hraných Transformers filmů, nějaké nápady z tohoto snímku. Např. návrat Megatrona coby Galvatrona nebo Obří planetu požírající jiné....o dinobotech ani nemluvě. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Orson Welles svou roli popsal jako "velkou hračku, která útočí na bandu menších hraček" a přesně tím vystihl podstatu celého filmu. Téměř 84 minut nepřetržitých výbuchů, připomínajících pro svou slaboduchost nějakou parodii animovaného seriálu v jiném animovaném seriálu (myslím, že v Simpsonech bylo něco podobného). Ošuntělá animace naštve, camea Erica Idlea nebo Leonarda Nimoye potěší. Tři hvězdičky proto, že kdykoliv zvednu hlavu od monitoru, naskytne se mi dojemný pohled na několik pečlivě vyrovnaných plastových transformerů. Nikdy jsem nepoznal víc cool hračku. 65% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Absolutní šílenost přesycená hromadami postav, laserově explozivní akcí a ukřičenými rockovými peckami let osmdesátých. Úplný protipól poklidného a statického seriálu a ráj pro všechny diváky, kteří měli (nejen) v mládí zálibu v likvidaci hraček. Scénář se s ničím nemaže a hází na plátno jednu obří bojůvku za druhou, mnoho populárních Deceptionů i Autobotů je náhle a nečekaně přeměno na doutnající šrot, zatímoc příběh stojí ustrašeně stranou. A když náhodou někde zpoza rohu vykoukne, hned se zase při pohledu na ten válečný chaos stáhne zpět do úkrytu. Naštěstí to má oproti seriálu o poznání lepší animaci, spoustu působivých cyber-punkových lokací (nejedenkrát jsem si vzpomněl na Metal Mutanta) a roboti jsou do jednoho skvěle namluvení. A abych nezapomněl, Dinoboti jsou v tomhle filmu opravdu mimořádně roztomilí :-) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je mi opravdu velkou záhadou. Nedivím se, že americký národ je takto hloupý (doufám, že tímto neurazím okolní komentatoristy či hodnotiče:), když dokáže sledovat toto.. Nechápu, jak této stupidní nudě mohli své jméno propůjčit Orson Welles, Eric Idle či Leonard Nimoy. Už jsem naznačoval, že jsem se dlouho takto nenudil?! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (18)

  • Během bitvy v autobotím městě použije Megatron zbraň až nápadně připomínající světelný meč ze Star Wars. Režisér Nelson Shin totiž pro Star Wars tyto meče navrhoval. (.Zmolda.)
  • Když v roce 1985 zemřel Orson Welles, vynořily se spekulace, že jeho roli Unicrona převzal Leonard Nimoy (Galvatron). Později však herečka Susan Blu (Arcee) vypověděla, že Welles stihl dokončit práci na filmu ještě před svojí smrtí. (.Zmolda.)
  • Film byl produkován stejnou společností a ve stejnou dobu jako film G.I. Joe: The Movie (1987) a u obou filmů bylo odsouhlaseno, že zemřou hlavní hrdinové, Optimus Prime a Duke. Po uvedení filmu The Transformers: The Movie se ovšem zvedla tak velká vlna nevole ze strany fanoušků způsobená smrtí Optima, že se vedení rozhodlo narychlo přepsat scénář a Duka uvést pouze do kómatu (.Zmolda.)

Reklama

Reklama