Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je trest za to, že jsem střílela po jeptišce !!" ;) Překvapivě jednoduchá odpověď na otázku, na čem že si to Dan Brown, který zřejmě nepochopil, že jde o komedii, ujížděl při psaní těch svých pohádkových andělodémonských Šifer, zní Hudson Hawk, ale na čem že si to ujížděl Bruce Willis s Robertem Kraftem při psaní právě Hudsona Hawka, téhle šílenosti, ví snad už jen můj miláček, veliký Stevie de Souza, když nakonec právě díky jeho zásahům do scénáře a jeho pověstnému nadhledu tenhle filmový cirkus tak nesmírně baví.. Režisér Michael Lehmann nikdy nepatřil právě mezi hollywoodské bouráky, a tak se nelze divit, že tenhle biják tak hrozně propadl, nicméně jednotlivé vtipné pasáže plné gagů zvládá s velikou jistotou.. A Willise, který hláškuje jako o život, bych rozhodně taky nezatracoval, to právě on tlačí prakticky sám - Tedy kromě papeže opravujícího televizi..;) - celý tenhle film hodně vysoko.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt jizda, nechapu, proc nema film vyssi hodnoceni. Pribeh je dostatecnej, misty se to docela solidne zamotava a diky tematu dokaze slusne zaujmout, ale celej je hozenej tak trochu do uchylarny, takze si na to clovek musi zvyknout. Jinak triky jsou dostatecny, herci jsou paradni, z vedlejsich Caruso a krasna Andie a Bruce je tady naprosto perfektni a haze jednu hlasku za druhou. Nicmene i ostatni sem tam nakou hlasku hodi. No a zaporaci jsou desny hovada, ale nemuzu si na ne stezovat. No a navic se porad neco deje, bud naky kradeze, akce nebo gagy a hlasky, takze se clovek ani minutu nenudi a i kdyz je to desna uchylarna, tak musim dat 5*. ()

Reklama

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Je to strašná ptákovina, ale určitě se u toho aspoň párkrát zasmějete. Normálně bych dal asi jen dvě hvězdy, ale když je v tom sympaťák Willis, musím dát o jednu navíc. DaVinci se otáčí v hrobě, ale milovníci lehce ujetých a praštěných komedií si přijdou na své. Jak asi chutná modrá barva? Musím si promluvit s delfíny... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som trošku iný typ komédie, ale dalo sa to pozerať. Bruce Willis, tak ako vždy aj tu ťahá film do plusových hodnôt svojím ksichtom alebo hláškami. Čo je rozhodne fajn, preto ho máte vlastne radi. Herecké obsadenie nie je zlé, a ten príbeh ma tiež niečo do seba a je dobre a zaujímavo natočený, ale ty záporáci mi nejako nesadli, čo ma prekvapilo najviac. Neviem, ako keby bol Bruce na plátne sám a nemal výraznejšieho protivníka. Aspoň, že scény s Bruceom a Andie MacDowell bol fajn. 65% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude asi velká hovadina, věděl jsem, že se jedná o film, který prodělal nejvíc peněz v historii (cca 57 milionů dolarů), a věděl jsem také, že Willis v ryze komediálních rolích umí pořádně přestřelit. Přesto všechno jsem se ale na Hudson Hawk hodně těšil- bláznivá parodie se známými tvářemi mi totiž vždycky přijde k chuti. No a výsledek je opravdu nepředstavitelný. Děj je stupidní do takové míry, že akční perly s Chuckem Norrisem by se mohly promítat na filmové akademii, pitvořící se herci zesměšňují sami sebe a na opravdu povedený fór se scénárista hodně zapotí. Jenže film neskutečným způsobem táhne právě Bruce Willis, jehož ironický úšklebek je prostě neodolatelný a svou roli si užívá tak viditelně, až mu ji nakonec uvěříme. Navíc se pořád něco děje, příběh má ohromný spád a v druhé půlce už jen srší šílenými gagy, mezi nimiž se naštěstí najde i pár nezapomenutelných. No a akční závěr nasadil celé taškařici takovou korunu, že ty 2* bych si snad nadosmrti vyčítal, i když by asi byly úplně zasloužené. 55% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Pôvodným kameramanom na projekte bol Jost Vacante. Kvôli chybám v natáčaní však opustil projekt a bol nahradený Dantem Spinottim. (misterz)
  • Annu Baragli mala pôvodne hrať Isabella Rossellini, avšak kvôli problémom s chrbtom musela po niekoľkých dňoch natáčania projekt opustiť a prenechať tak miesto Andie MacDowell. (misterz)

Reklama

Reklama