Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

mortak 

všechny recenze uživatele

Solidní old-schoolová bláznivá dobrodružná komedie, která si lehce a láskyplně hraje s dobrodužným žánrem a s neporazitelným hrdinou. Nečekejte fekální humor, spíše nadsázku a hlášky (doporučuji originální znění), protože věční kluci Willis a Kraft si jen tak hrají. Bohužel se nepodařilo namíchat ten správný koktejl - pro všechno to hraní se zapomnělo na scénář, ale i tak je to dobrá zábava. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som trošku iný typ komédie, ale dalo sa to pozerať. Bruce Willis, tak ako vždy aj tu ťahá film do plusových hodnôt svojím ksichtom alebo hláškami. Čo je rozhodne fajn, preto ho máte vlastne radi. Herecké obsadenie nie je zlé, a ten príbeh ma tiež niečo do seba a je dobre a zaujímavo natočený, ale ty záporáci mi nejako nesadli, čo ma prekvapilo najviac. Neviem, ako keby bol Bruce na plátne sám a nemal výraznejšieho protivníka. Aspoň, že scény s Bruceom a Andie MacDowell bol fajn. 65% - 3* ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je trest za to, že jsem střílela po jeptišce !!" ;) Překvapivě jednoduchá odpověď na otázku, na čem že si to Dan Brown, který zřejmě nepochopil, že jde o komedii, ujížděl při psaní těch svých pohádkových andělodémonských Šifer, zní Hudson Hawk, ale na čem že si to ujížděl Bruce Willis s Robertem Kraftem při psaní právě Hudsona Hawka, téhle šílenosti, ví snad už jen můj miláček, veliký Stevie de Souza, když nakonec právě díky jeho zásahům do scénáře a jeho pověstnému nadhledu tenhle filmový cirkus tak nesmírně baví.. Režisér Michael Lehmann nikdy nepatřil právě mezi hollywoodské bouráky, a tak se nelze divit, že tenhle biják tak hrozně propadl, nicméně jednotlivé vtipné pasáže plné gagů zvládá s velikou jistotou.. A Willise, který hláškuje jako o život, bych rozhodně taky nezatracoval, to právě on tlačí prakticky sám - Tedy kromě papeže opravujícího televizi..;) - celý tenhle film hodně vysoko.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý asi ani sám nevie, čo vlastne je. Chvíľu dobrodružná akcia, potom zasa komédia a ešte ku tomu aj nejaké spievané scény. Podivná zmes. Bruce Willis v titulnej úlohe je však opäť silne charizmatický a dodáva tomuto snímku šťavu. Vďaka nemu je "Hudson Hawk" celkom pozerateľná záležitosť. So zhruba trojročnými prestávkami sa ku nemu vždy rád vraciam. *** ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Ak si vezmeme všetky gagy a vtipy vo filme, tak 33,3% bolo vynikajúcich, 33,3% priemerných a 33,3% trápnych. Napríklad tá scénka s Monou Lisou, vystrelenie "Zajka" a odstrihnutie hlavy ako aj chytenie cigaretky na nosítkach celkom ušli, niektoré dialógy a hláška tiež (aj keď pomenej) ale film ako celok s deravým a niekedy až bizarne sa snažiacim scenárom skúšajúcim celkom vážne tvoriť bláznivú komédiu a s debilnými akčnými scénkami zaklincovanými happyendom ako z učebnice "Ako sa vyvarovať blbým scénam" je dosť mizerným trapasom. Jedna hviezdička za môjho miláčika Brucea Willisa a potom ešte za nástup tyčinkového komanda. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Současně s uvedením filmu byla vydána i stejnojmenná hra pro Game Boy. (Terva)
  • Známý kritik Peter Travers napsal, že se při sledování filmu „chce divákovi křičet na herce a prosit je, aby přestali”. (Coldrex)
  • Pôvodným kameramanom na projekte bol Jost Vacante. Kvôli chybám v natáčaní však opustil projekt a bol nahradený Dantem Spinottim. (misterz)

Reklama

Reklama