Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

kinej 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis zaexperimentoval coby scénárista. Musím říct, i když nevím jaký byl ve skutečnosti jeho podíl, že to mohl být mnohem hroší průšvih. Sice to není žádné dílo hodné dalšího rozboru, rádoby tajemné Da Vinciovské kulisy jsou patetické, ale alespoň jsem se párkrát uchichtl. Nejlepší a asi jediný nezapomenutelný moment filmu je pes chytající tenisový míček. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som trošku iný typ komédie, ale dalo sa to pozerať. Bruce Willis, tak ako vždy aj tu ťahá film do plusových hodnôt svojím ksichtom alebo hláškami. Čo je rozhodne fajn, preto ho máte vlastne radi. Herecké obsadenie nie je zlé, a ten príbeh ma tiež niečo do seba a je dobre a zaujímavo natočený, ale ty záporáci mi nejako nesadli, čo ma prekvapilo najviac. Neviem, ako keby bol Bruce na plátne sám a nemal výraznejšieho protivníka. Aspoň, že scény s Bruceom a Andie MacDowell bol fajn. 65% - 3* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Keby ste nepochádzali z takej vplyvnej rodiny, povedal by som vám, aby ste išli doprdele. Ale z úcty k vám hovorím bozajte ma vriť“ Hudson Hawk je naprataný dobrými nápadmi, pohodovými hercami (milovník kvalitnej intelektuálskej kávy Bruce Willis, jeho parťák Aiello, krásna MacDowell) a kvalitnými gaunermi (James Coburn a jeho Čokoládové tyčinky) - a pritom je to taký veľký nepodarok! Nemôže za to originálny scenárista Steven E. de Souza. A producent Silver sa postaral o patričný rozpočet. Skôr by som konečný rozpačitý výsledok hodil na neschopného režiséra, ktorý nevedel, či nakrúca komédiu alebo triler. Ale vlastne je to fuk, dobrý film z toho už nikto spätne neurobí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý asi ani sám nevie, čo vlastne je. Chvíľu dobrodružná akcia, potom zasa komédia a ešte ku tomu aj nejaké spievané scény. Podivná zmes. Bruce Willis v titulnej úlohe je však opäť silne charizmatický a dodáva tomuto snímku šťavu. Vďaka nemu je "Hudson Hawk" celkom pozerateľná záležitosť. So zhruba trojročnými prestávkami sa ku nemu vždy rád vraciam. *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis dnes již musím říct že ve velice povedeném snímku. V době vzniku byl Hudson Hawk dost ignorován a podceňován, přece jen tehdy měl Bruce na kontě vynikající Smrtnosné pasti a Posledního Skauta, takže to vypadalo na mírný ústup. Dnes ale musím říct že tomto ztřeštěném kousku nevidím jediný zádrhel. Bruce má svůj typický účes, gesta a ksicht tak jak sme to u něj měli vždy rádi. Spousta scén potěší a rozchechtá. Např. umrtvovací šipky jsou vynikající. PS: Co postava to originál. Zabijácký Angličan, James Coburn jako CIA karatista ... atd. 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Současně s uvedením filmu byla vydána i stejnojmenná hra pro Game Boy. (Terva)
  • Tento film se natáčel v Itálii. (reich)
  • Štáb při natáčení procestoval mnoho zemí Evropy, kde leckdy neměl předem domluvené ubytování ani technické zázemí a mnoho jeho členů bylo podle odborových regulí placeno za nicnedělání. (Coldrex)

Reklama

Reklama