Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím jak vy, ale já ten Willisovský úšklebek zbožňuju. Tenhle film je klasa a nechápu co proti němu všichni mají. Já se moh smíchy potrhat od začátku až do konce. A třeba You could be swinging on a star byla podaná naprosto bravurně. A R.E. Grant je coby odporný slizký milionářský megalomanský úchyl k sežrání :)))) Jen by mě ještě zajímalo, co má Willis proti pizze se sobím sýrem? ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nedá část paměti vymazat, podobně jako třeba část harddisku. Tenhle film by byl mezi prvními adepty na vymazání, protože si opravdu vroucně přeji zapomenout, že jsem to kdy viděl. A zároveň bych si následně paměť zablokoval proti ukládání podobných nepotřebných dat, neboť to přesně Hudson Hawk je. Nepotřebná data. Andie MacDowell skoro miluju, ale když jsem ji tady viděl, respektive slyšel pištět jako delfína, chtěl jsem vzít harpunu a ačkoliv ji mám rád (a delfíny taky), nemilosrdně jí proklát srdce. A stejné choutky jsem měl i s ostatními "herci". Ani Bruce Willis by neušel. Ta hvězdička je jen za scénku s Monou Lisou. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdysi bych dal plnej počet, ale už budu střízlivější. Ale všem, co se to nelíbilo, asi nedošlo, že by to všechno měli brát trochu s nadsázkou. Špatné herectví a špatný film? Kdepak! Právě to z toho dělá naopak super komedii. Možná se to českému publiku nelíbí ze dvou možných důvodů - ten první jsou české internetové titulky, které jsou dost nekvalitní - hodně tam toho chybí, není přeloženo nebo je přeloženo špatně. Ten druhý může být český dabing, který je v tomto ohledu lepší, ale zas tomu chybí to původní znění, které je vtipnější a přirozenější a hlavně přece jen jde o dabing z 90. let, takže kvalita dost nízká. Já v tomhle filmu vidím nezapomenutelné postavy, ať už jde o samotného Eddieho "Hudsona Hawka" Hawkinse s hláškou vždy na konci huby (a 4 naušnicema v 1 uchu), nebo vynikající záporáci Darwin a Minerva Mayflowerovi, jejichž ďábelský smích nemá chybu. Jak Richard E. Grant, tak Sandra Bernhard se do role perfektně hodí a perfektně je hrají, obzvlášť Minerva s tím ksichtem. Ale i ty detaily, jako šermování jazyky, různé šílené ksichty, stylizace do bondovskejch záporáků (včetně jejich hlavního poskoka - anglického komorníka Alfreda se skrytými čepelemi), to je něco, co z těch dvou dělá jedny z nejlepších komediálních záporáků ever. Ale i ostatní vedlejší postavy jsou většinou vtipné - CIA s čokoládovejma tyčinkama, dvojčata Igg a Ook (kteří za celej film řeknou jen jednou "Igg" a "Ook" a vypadaj jak agenti Brown/Jones z Matrixu), bratři Mariovi (jednoho z nich si zahrál Stalloneho brácha), Minervin mazlíček psík Bunny (kterej to pěkně schytá) a dokonce i ta Andie MacDowell byla snesitelně vtipná (až na toho delfína) atd. Co mě dál dostalo úplně do kolen, tak když papež čuměl na telku, ve které dávali cosi s mluvícím koněm a on do ní bouchal tou svou holí, chchch. Nebo Mayflowerovic fotky, chchch. Kapučíno. Pizza se sobím sejrem (o té prej padla zmínka i v Posledním skautovi?). Paralýza od hlavy dolů. Zpívání místo hodinek. Přežití Tommyho Five-Tonea. Bruce Willis hrál přesně s takovou lehkostí, na jakou jsem u něho zvyklej z Moonlightingu a často to je i ve stejném stylu. Jasně, že tomu často chybí logika, ale myslím, že to je uplně jedno, hlavně když je sranda. Doporučuju nepodceňovat, sehnat si to v původním znění a rozumnět tomu. Klidně se na to kouknout i dvakrát, protože jsou tam detaily, které jsem napoprvé neviděl. A teď otázka - když v baru dostal kapučíno a řekl "Thank you, Jesus, thank you", nepodával mu ho skutečný Ježíš? :-) PS: Minerva (Snap!) - "I've got the power!" ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek hodnoteniu a niektorým komentárom, ja som si film vyslovene užil. Tiež nechápem, prečo by ho rád B. Willis vymazal zo svojej hereckej histórie (aspoň tak som niekde čítal). Páči sa mi námet, je tu kopec zábavy a srandy, ani o vtipné hlášky nie je núdza a pritom si film zachováva kultivovanosť, zaujímavú dejovú linku po celý čas a pekný koniec. 80/100 ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbost, ale obsahuje hromadu vtipných scén - taková hodně odlehčená zábava..sice to nebylo natolik dobrý, že bych vyloženě toužila se na to podívat znovu, ale vyloženě ztráta času to taky nebyla, tudíž dávám pěkné tři hvězdičky:-) A to závěrečný cappuccino jsem Hawkovi opravdu přála:-D ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů a výdělkem jen 17 milionů byl snímek ve své době označená za největší filmový propadák v dějinách. (vimanzen)
  • Pôvodným kameramanom na projekte bol Jost Vacante. Kvôli chybám v natáčaní však opustil projekt a bol nahradený Dantem Spinottim. (misterz)

Reklama

Reklama