Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších omylov vo Willisovej kariére a dokonca aj v tej MacDowellovej. Takže radšej ruky preč. Milovníci ranných 90tych rokov a VHS kultúry to už ale aj tak omylom videli, lenže aspoň vedia, že sa k tomu netreba vracať a televízne reprízy (ktorých je prekvapivo celkom dosť) ignorovať. Ale ako pozerám, pre mnohých má tento film svojské kúzlo. Ja to s ním už radšej nikdy nerisknem. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

FUJ! MENTOLKA! Film je nabitý vtípky od začátku až do konce a slabě odlehčená atmosféra dává Bruci Willisovi, který se představuje v úplně jiném typu role, než tehdy hrál (!!!) opravdu vyniknout. Další příklad toho, kdy nechápu, proč se někomu to či ono (většinou zábavně nekomlikovaného) nelíbí :-) -ANNO, CO TADY DĚLÁŠ? MĚLI JSME TĚ ZACHRÁNIT MY! -PROMIŇ, PŘIŠLO MI TO NUDNÉ A TAK JSEM SE ZACHRÁNILA SAMA. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek hodnoteniu a niektorým komentárom, ja som si film vyslovene užil. Tiež nechápem, prečo by ho rád B. Willis vymazal zo svojej hereckej histórie (aspoň tak som niekde čítal). Páči sa mi námet, je tu kopec zábavy a srandy, ani o vtipné hlášky nie je núdza a pritom si film zachováva kultivovanosť, zaujímavú dejovú linku po celý čas a pekný koniec. 80/100 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Eddie Hawkins, aka Hudson Hawk (Bruce Willis) je plně rozhodnut po propuštění z vězení sekat latinu. Toto předsevzetí mu vydrží jen několik minut, než je konfontován s místní mafií - kteří chtějí, aby uloupil slavnou sochu Leonarda Da Vinciho z newyorské aukční síně. Tím se ale rozehrává kolotoč událostí, na jejímž konci stojí dávné tajemství Leonarda Da Vinciho, které ale může zničit celosvětovou ekonomiku. Dokáže Hudson Hawk za pomoci krásné vatikánské agentky Anny (Andie MacDowel) zabránit zneužití Da Vinciho vynálezu? ... Z filmu jsem trochu rozpačitý - skvělý námět (po prvních pěti minutách jsem docela koukal, jak dokáže akční snímek s Brucem Willisem začínat jako historické drama), výborný Bruce Willis (akční hrdinové mu opravdu jdou). Všechno to ale ničí banda padouchů, kteří jsou všichni k smíchu, v čele s brutálně přehrávajícími Richardem Grantem a Sandrou Bernhardovou alias manžely Mayflowerovými. Ke konci mi už lezli hodně na nervy, a i když film není nijak extra dlouhý, posledních dvacet minut jsem už s napětím vyhlížel závěrečné titulky... ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Tento s chutí udělaný film je sice naprosto nelogický - ale nelze mu upřít obrovský smysl pro nadsázku, která je v podání Bruce Willise mile odzbrojující a jeho herecká "bláznivá" kreace mu celkem vychází. U Andie MacDowell už je to horší - tam to občas hraničí s trapností (viz delfín). Nicméně tato "chuť" a veskrze pozitivní nálada snímku mě vždycky dokáže tak nějak pobavit - a od toho tu film je, takže já dávám tomuto propadáku palec nahoru. (Udělené Razzie Award za nejhorší režii a scénář bych snad ještě byl schopný ignorovat - ale nechápu nominace za nejhorší výkony pro ústřední ďábelskou dvojici rozmařilých milionářů). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Známý kritik Peter Travers napsal, že se při sledování filmu „chce divákovi křičet na herce a prosit je, aby přestali”. (Coldrex)
  • Ve filmu zazní i skladba „The Power“ od Snapa. Součástí soundtracku však není. (Terva)
  • Bruce Willis se na snímku podílel i coby spoluscénárista. Dobrodružství titulního superzloděje hýčkal v hlavě celých 12 let. Po tomto snímku se již na žádném scénáři nepodílel. (Coldrex)

Reklama

Reklama