Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární příběh o okouzlující a statečné indiánské princezně pokračuje - Pocahontas se v doprovodu brita Johna Rolfa, trochu přerostlého tělesného strážce a trojice černých pasařérů, jimiž jsou nerozluční kamarádi mýval Meeko, kolibřík Flint a buldoček Percy, vydává vstříc novým dobrodružstvím na palubě velké lodi, která míří do daleké Anglie. Krásná indiánka všude budí pozornost. Je pozvána na královský ples a v průběhu příprav se sbližuje s Johnem Rolfem. Nečekaný návrat Johna Smithe přinutí Pocahontas rozhodnout se mezi dvěma láskami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Podívej, slečinko, nemám rád černý pasažéry a zmatky ve svý posádce.“ Pokračování nádherné pohádky se vůbec nepovedlo. Vše, co bylo v původním filmu krásné a nápadité tu chybí. Písniček není moc a nejsou vůbec povedené. Příběh je trochu křečovitý, navíc nechápu, proč tvůrci vytvářeli tak složitý milostný trojúhelník, když to nebylo vůbec nutné. Animace je o několik řádů horší, postavy jsou často divně zkroucené a prostředí je hodně statické. Větší prostor zde dostávají honičky a eskapády zvířátek na úkor příběhu, který se vyvíjí hodně ploše a očekávatelně, přitom nezajímavě. To než takovéto pokračování, to už lepší žádné. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už ztratil tak trochu kouzlo toho prvního. Opět se můžeme setkat s roztomilou trojicí Meeko, Flit a Percy. Volba Pocahontas mezi dvěma Johny, snad vyhrál ten lepší John. Fandila jsem Smithovi, ale bohužel, vyhrál to Rolf. Ale bavila jsem se u toho, mělo to spád a děj, ale na první díl zaostává. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

První díl miluju od dětství, byla to jedna ze dvou pohádek od Disneyho, kterou jsem měla na VHS :) A ta je klasika. Ale tohle? Díky tomuhle paskvilu se už na jedničku nemůžu pořádně ani podívat, protože vím, jak to skončí tady. Co proboha scénáristy vedlo k tomu, aby Pocahontas nechala Johna? I kdyby to tak mělo doopravdy být stokrát, do pohádky to podle mě nepatří. Největší zrada mého dětství. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nedá se odepřít jistá originalita v podobě toho, že tu nejlepší písničku si nechají až k titulkům a tím způsobem donutí diváka se na ně koukat :D Musí se to ocenit, protože víc toho na ocenění nebude. Pocahontas 2 má tu výhodu, že její předchůdce není nějaká super bomba. I přesto tu je horší animace, méně logické chování postav a méně zapamatovatelné písničky. Ale i tak, skrze svoji lásku k Disney, tomu dám slabé 3 hvězdičky, ale takhle hodný už příště asi nebudu ;-) ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Pocahontas 2 by byla skvělým pokračováním, kdyby to nemělo stejný problém jako jednička... a to strašná, ale fakt strašná rychlost. Letem světem a dost. Narativ, kdy se hlavní hrdinka zamiluje do jiného a první láska vyprchá, byl v té době pro Disneyho poněkud nadčasový, ale kvůli té rychlosti to je strašně nešikovně uchopené. Takhle to je spíš jedna událost za druhou bez pořádné hloubky... a je to škoda, protože mě to i navzdory mým očekáváním (k pokračování starých Disneyovek přistupuju dost skepticky) vcelku chytlo. Škoda té povrchovosti. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnýmí událostmi ze života Rebeccy Rolfe, původně známé jako Pocahontas, a její svatby z Johnem Rolfem. (Terva)
  • Všechny postavy dabovali herci z prvního dílu, jen kapitána Johna Smitha namluvil místo Mela Gibsona jeho mladší bratr Donal. (Terva)
  • Väčšina medvedích zvukov je reálnych, ale jeden hlasný zvuk počas jednej sekvencie bol v skutočnosti zvuk slona. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama