Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nechápu, co se na tomhle filmu skoro všem nelíbí. Já jsem se poprvé válela smíchy a u scény, kdy jde Van Helsing (alias Mel Brooks) s Jonathanem "dozabít" Lucy mám záchvaty (smíchu) pokaždé, když to vidím. Podle mě je tohle krásná parodie na Draculu od Coppoly, s Lugosim i spoustu jiných verzí a bavila jsem se při sledování opravdu docela dobře. A navíc Leslie Nielsen s rumunským přízvukem a v obří bílé paruce je prostě úžasný. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Moja úplne najobľúbenejšia paródia s Lesliem Nielsenem. Aj po rokoch keď si ju pozriem, mám hneď lepšiu náladu a pri niektorých scénach idem puknúť smiechom aj keď som ich už videla niekoľkokrát. Veľmi šarmantné herecké obsadenie, ktorému kraľuje Nielsen a Brooks, čoby pľuvajúci Van Helsing, výborne vyskladaný príbeh, v ktorom nechýba nič z klasického Drakulu, ale zosmiešneného z každej možnej stránky. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Humorné zpracování legendárního upíra hodně pokulhávalo a v celém filmu se objevilo jen několik světlejších chvilek, které mi vykouzlily úsměv na tváři. Jinak se zde totiž objevil jen suchý humor a pár pokusů vytvořit zábavnou atmosféru. Na začátku filmu se to producentům ještě celkem dařilo, ale postupem času se zábava začala postupně vytrácet a začala se dostavovat paní nuda s velkým N. Dopomohly k tomu i prkenné herecké výkony hlavních aktérů, od kterých jsem zvyklý na lepší představení. Hororová podstata se za celý film mockrát neobjevila a tak musím říct, že jsem viděl mnohem lepší upíří parodie. Filmové efekty se v některých místech opravdu překonávaly, jak sliboval text distributora, ale při samotném zpracování prostředí Transylvánie mi velkou radost neudělaly. Umělost prostředí a kulis byla patrná na první pohled. ()

artuš 

všechny recenze uživatele

Sice horory nemusím, ale tenhle "horor" mi nevadill. Jednak proto, že něm hrál Leslie Nielsen, ale také proto, že do hororu má tato komedie hodně daleko. Jinak pěkný film pro ty co nemají rádi horory ale chtějí se pobavit. Parodie na film Van Hellsing se nezapře když Vás nerozesměje potrhlý hrabě drákula tak už nic. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z Drákuly šlo vytáhnout o kapánek více. Pár vtípků je dobrých, L. Nielsen se asi jako Drákula narodil, ale chtělo to více "oživit" :-) Uvítal bych více než jednu akční pasáž, a to ještě, když počítám tu se zapicháváním kůlu do srdce :-) Pro mě Nielsen dobrý, všechno ostatní je plácáním krevní plazmy :-) 30% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama