Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zasadený do dôb americkej občianskej vojny rozpráva o skupine vojakov Konfederácie, ktorých v roku 1864 zadržiavajú vo väzenskom zariadení Únie v Plattsburgu, štát New York, neďaleko kanadských hraníc. Niekoľkým zajatcom sa podarí z väzenia utiecť a namieria si to na kanadské hranice. Pred odchodom zo Štátov majú v pláne vpadnúť do mestečka St. Albans v štáte Vermont, vylúpiť miestnu banku a mesto zapáliť.
S cieľom minimalizovať straty vo vlastných radoch sa šéf bandy major Neal Benton (Van Heflin) prešmykne to mesta ako špión. V čase, ktorý strávi medzi jeho obyvateľmi, sa spriatelí s mladou vdovou Katie Bishopovou (Anne Bancroft) a jej synom. Postupne jeho svedomie začnú trápiť pochybnosti o tom, čo plánuje spolu so svojimi spoločníkmi vykonať. (Incantator)

(více)

Recenze (6)

Mol 

všechny recenze uživatele

IF THESE PEOPLE HAVEN'T MOVE BY THEN, TAKE FOSTER OUT OF LINE AND SHOOT HIM!! Brutální western s natřískaným obsazením a vynikajícími scénami. Celý film totiž cítíte, jak se to vevnitř postavy Neal Bentona rve. Jeho sympatie ke krásné vdově Bishopové, proti tomu co je třeba vykonat. Střelba v kostele do vlastních řad a závěrečné inferno, to jsou scény, které diváka nenechají chladným. Nejvíc mě asi dostala pasáž, kde Kattie řekla Nealovi "filthy coward" a on na chvilku ztratil soustředěnost a koupil to přes okno. V očích Kattie bylo vidět, jak o něj má strach, protože i přes to všechno jí na něm záleží. Neskutečně dobře natočený. Topovka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hugo Fregonese bol argentinsky reziser, ktory natocil akehosi Old Setrhenda a este aj tento film. Film ma slusne tempo a dobry pribeh, akurat zaciatok sa dost vlecie a treba si pockat na zaujimavejsie momenty a mat teda dostatok trpezlivosti. Pribeh je vyrozprqvvany z uhla pohladu Juzanov, a Lee Marvin si mna teda definitivne ziskal za fundu. Pochopitelne toto je u mna ovela lepsie ako dalsi Marvinov film z roku 1954 Caine Mutiny s Hampry Bogartom. 77 % ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušný válečný film z atraktivního období, alespoň pro mě. Potěší, že příběh je interpretován z pohledu Jižanů, což není tak obvyklé a časté. Prostřední část je trochu pomalejší a to je také důvod, proč nemohu hodnotit výš. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Bitva Jihu se Severem je v plném proudu a skupinka uprchlíků ze zajateckého tábora se hodlá pomstít na jednom malém městečku. Já bych film nezatracoval. Není příliš westernu z pohledu jižanských vojáků. Ve své podstatě i po akčním finále jim budete fandit. Jen škoda, že film má moc nudnou střední pasáž a čekáte, kdy konečně vypálí to město do základu. Hodnocení OST: Nijak nevybočující televizní western hudba. Rozhodně nečekejte žádné zapamatovatelné melodie. 4/10 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama