Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celým jménem se jmenuje Marion Cobretti, ale nemá rád své dívčí křestní jméno, a tak si nechá přáteli i nepřáteli říkat Cobra, což zní přece jen ostřeji a víc chlapsky. Hned v úvodní scéně také předvede, co to v jeho případě znamená být chlap a jakým způsobem léčí chorobu zvanou zločin, když chladnokrevně, téměř rutinně, odpráskne pobudu terorizujícího předměstskou samoobsluhu. Je stejně krutý jako zločin, proti kterému bojuje, což je mu sice nadřízenými vytýkáno, leč není mu v tom bráněno. A právě Cobra dostane za úkol chránit důležitou svědkyni, modelku Ingrid, která jen zázrakem unikla smrti při řádění bandy vedené vrahem přezdívaným "Noční řezník". Sotva převezme úkol, už má plné ruce práce, aby Ingrid zachránil před dalšími útoky gangu zabijáků. A když nepomůže ani to, že ji ukryje na zcela neznámém místě, je jisté, že zrádce je někde velmi blízko a nejspíše také vlastní služební odznak. Zatímco se k jeho skrýši blíží desítky motocyklů se svými smrtonosnými jezdci, Cobra nabíjí zbraně, připravuje granáty a chystá se k nejtěžší bitvě svého života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Typický akční film 80. let - hudba, atmosféra...Role jako stvořená pro Stallona! Moc toho nenamluví, ale porvat se umí dokonale! Děj je zajímavý, skvělá scéna v nemocnici - gradace, když vrah proráží nožem dveře a Kobra ještě není na blízku! Rozhodně jeden z nejlepších filmů od Slye. -----taková drobná chybička: v jedné ze závěrečných scén v huti se Kobra (Sly) skrývá za rohem a blíží se k němu jeden ze zabijáků. Cobretti otočí kohoutem na trubce doprava a zabijáka sežehne plamen. Ale kdyby otočil doprava, tak by přívod hořlaviny zavřel! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedno se tvůrcům musí nechat. Ten úvodní prolog je geniální, neboť zcela logicky a tak nějak lidsky dokonale posvěcuje a „omlouvá“ všechno, co Cobretti ve filmu dělá. A možná způsobuje, že si divák bude myslet, že byl ještě zbytečně mírnej :-). Je to jízda, v níž se mi vždycky líbili dost silně odcizení a odlidštění záporáci, kteří i když se chovají dost nelogicky a jsou až zkarikovaně přehnaně zlí a vyšinutí, jsou prostě působiví. Cobra je klasická jízda svého druhu se vším všudy. A ať už si o Brigittině herectví nebo i pěvecké kariéře myslíte cokoliv, nedá se upřít, že je to prostě samice. Vrrrrr. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikto by nedokázal lepšie stvárniť postavu svojrázneho policajného poručíka Mariona Cobrettiho, tak ako to predviedol Sylvester Stallone. Vďaka nemu je tento film pozerateľný aj dnes. Jeho akčný potenciál, ktorým disponoval v osemdesiatych rokoch, bol zárukou úspechu i pri tak jednoduchom scenári ako je pri tomto snímku. Rocky, Rambo, Cobra - tri nezabudnuteľné podoby Sly Stalloneho. *** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +Sylvester Stallone, slušná akce a občas tu je i nějaké napětí -špatná kvalita českého dabingu, špatný zvuk, film působí zastarale/// Naštěstí to není moc dlouhé, jinak by to už začalo nudit. Akce se dostaví až v druhé půli a přesto-že celému filmu už dochází dech, tak akce je stále koukatelná a svižná. Musíte ji ovšem brát s nadhledem. Kdysi to mohl být slušný akčňák, jež se sice nevyrovná Rambovi a jim pdobným kouskům, ale kdysi to asi mělo švih. Dnes je to zapadané prachem./// Celkem 55%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je nádherné klasické 80-kové guilty pleasure so všetkým, čo k tomu patrí. Mestská symfónia, ktorú má pod palcom jeden ultradrsný policajt. Tá druhá sa však presúva mimo mesto a celá atmosféra je fuč. Film je zrazu mŕtvy, ako človek po uhryznutí kobry. Stále je to však povinnosť pre všetkých, ktorí si myslia, že akčný hrdina rovná sa komiksový šašo s nadprirodzenými schopnosťami. Toľko upozornenie pre dnešných puberťákov. Pre nás starších pekná nostalgická spomienka na časy, kedy bol pre nás Stallone boh a jeho diela vrcholnou métou kinematografie. Som rád, že som sa k filmu po 25 rokoch vrátil. Aj napriek drsnému, objektívnejšiemu hodnoteniu, ktoré si asi takto koncipovaný film nezaslúži. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Sylvester Stallone si ve filmu vypomáhal vyšší obuví, aby vyrovnal výškový rozdíl s Brigitte Nielsen. (Fenk)
  • Většinu filmu má Marion (Sylvester Stallone) v ústech sirku a na očích sluneční brýle. Poprvé si brýle sundá v čase 15:25. (žvanimírek)
  • Pro bojové scény nechal Stallone vyrobit "pětačtyřicítku Colt " se slonovinovou rukojetí, na níž se nacházela královská kobra a " samopal Jati " se zaměřovacím laserovým paprskem. (Chupacabre)

Reklama

Reklama