Celým jménem se jmenuje Marion Cobretti, ale nemá rád své dívčí křestní jméno, a tak si nechá přáteli i nepřáteli říkat Cobra, což zní přece jen ostřeji a víc chlapsky. Hned v úvodní scéně také předvede, co to v jeho případě znamená být chlap a jakým způsobem léčí chorobu zvanou zločin, když chladnokrevně, téměř rutinně, odpráskne pobudu terorizujícího předměstskou samoobsluhu. Je stejně krutý jako zločin, proti kterému bojuje, což je mu sice nadřízenými vytýkáno, leč není mu v tom bráněno. A právě Cobra dostane za úkol chránit důležitou svědkyni, modelku Ingrid, která jen zázrakem unikla smrti při řádění bandy vedené vrahem přezdívaným "Noční řezník". Sotva převezme úkol, už má plné ruce práce, aby Ingrid zachránil před dalšími útoky gangu zabijáků. A když nepomůže ani to, že ji ukryje na zcela neznámém místě, je jisté, že zrádce je někde velmi blízko a nejspíše také vlastní služební odznak. Zatímco se k jeho skrýši blíží desítky motocyklů se svými smrtonosnými jezdci, Cobra nabíjí zbraně, připravuje granáty a chystá se k nejtěžší bitvě svého života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

,,Herec" Sylvester Stallone... V Rambovi vytvořil alespoň nějakou (sice propagandisticky oslizlou a herecky toporně upocenou) legendu, tady už ale pouze kopíruje a nejhorší ze všeho je, že sám sebe - svaly si ponechal, jednu silovou složku (armádu) vyměnil za jinou (policii) a džungli plnou nepřátelských vojáků zaměnil za džungli velkoměsta. -10% ()

AllShallFall

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone je u mě Pan Někdo. Líbí se mi s ním více jak 95% filmů, včetně tohoto. Bezvadný a legendární akční film. Co více dodat. Drsný styl, to patří akčním hrdinům jako je Sly. Zajímavá je hlavně úvodní řeč. Taková drobná rekapitulace násilných a trestných činů, které se v USA dějí běžně. No co dodat. To je vizitka tamějšího politického systému. V USA jsou lidé pod hranicí průměrného IQ. Systémm je naučil myslet pouze na peníze. A to raději nepíšu o imigraci:-) To by bylo na hoodně dlouho:-)To je velmi smutné. ()

CaptainNor

všechny recenze uživatele

Kdo už měl v té době video nemohl neznat tuto na svou dobu velice akční podívanou. Role poldy Mariona Cobrettiho Stallonemu sedí na tělo a cítí se v ní dobře. V té době jsme byli zaplaveni spoustou laciných filmů, z kterých Cobra poměrně vyčnívala. Dnes by to bylo málo. A možná by film obstál i dnes, nebýt příšerných dialogů. Z Briana Thompsona šel opravdu strach, což můžu osobně dosvědčit. Potkal jsem ho na Václavském náměstí u stánku s klobásami a naše pohledy se setkaly. Vůbec jsem se necítil dobře, i když to bylo o 10 let později, v Praze a byl krásný letní den :) ()

Anderton

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je nádherné klasické 80-kové guilty pleasure so všetkým, čo k tomu patrí. Mestská symfónia, ktorú má pod palcom jeden ultradrsný policajt. Tá druhá sa však presúva mimo mesto a celá atmosféra je fuč. Film je zrazu mŕtvy, ako človek po uhryznutí kobry. Stále je to však povinnosť pre všetkých, ktorí si myslia, že akčný hrdina rovná sa komiksový šašo s nadprirodzenými schopnosťami. Toľko upozornenie pre dnešných puberťákov. Pre nás starších pekná nostalgická spomienka na časy, kedy bol pre nás Stallone boh a jeho diela vrcholnou métou kinematografie. Som rád, že som sa k filmu po 25 rokoch vrátil. Aj napriek drsnému, objektívnejšiemu hodnoteniu, ktoré si asi takto koncipovaný film nezaslúži. ()

EdaS

všechny recenze uživatele

Marion Cobretti je vlastně až comicsová postava, jejímiž charakteristickými znaky jsou obří zrcadlovky (s kterými nejspíš chodí i spát), párátko (nebo co to je) v koutku úst (že by Stallone viděl Chow Yun-Fata?), pistole s vyobrazenou kobrou, boty na podpatku, velmi pochybný vztah k zákonům, extrémně namachrované ego a trochu křečovitá snaha o hlášky za každou cenu. Je samozřejmě jasné, že i kdyby ona sekta (jejíž členové každou chvíli cinkají dramaticky sekerami o sebe) měla tisícihlavou členskou základnu, neměla by šanci. Ale na druhou stranu to aspoň zkusili. Cobra jsou zakonzervovaná osmdesátá léta - z toho si musí hodnocení vyvodit každý sám. 70% ()

• Když Cobretti (Sylvester Stallone) parkuje a následně má konflikt s "drsňákem", protivníkovi je po roztržení trička na těle vidět mikrofon. (nedvva)
  • Kobrovo auto Mercury použité při natáčení bylo opravdu vlastním autem Sylvestra Stalloneho. (Divočák)