Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detská sekta ovládla americké mestečko. Takže letné prázdniny boli predĺžené na celý rok. Avšak z dôvodu jednostrannej stravy detičky akosi zhoršili správanie. Veď jesť kukuricu s kukuricou, to by zmenilo každého. Kto videl tento film určite ako ja nechápe, ako mohli vzniknúť ďalšie pokračovania. A že ich nebolo málo. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

mladá hamiltonová mala niečo do seba, z filmu je vidno, že predlohou bola poviedka, lebo aj napriek krátkej stopáži je niekedy zbytočne naťahovaný, každopádne opustené mesto a sfanatizovaná vraždiaca detská sekta so skutočne slizkými a des naháňajúcimi lídrami svoj efekt ešte aj po štvrťstoročí spĺňa - ak nerátame Shinning, tak táto kingovská adaptácia (pre ktoré je okrem iných subjektov a objektov typický aj častý výskyt detí a mládeže s nadrpirodzenými schopnosťami a darmi) má asi najlepších a najpresvedčivejších detských hercov a v podstate je to stále mierne nadpriemerný horor, ak sa povznesiete nad typický eighties efektový paskvil v závere a divné ukončenie; ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvělá apokalyptická hudba (na začátku při běhu děcka kukuřicí a pak ještě několikrát), pak hned slušnej úlek, když to dítě srazí autem. Jinak skvělej nápad, jako skoro vždy od Stephena Kinga. Courtney Gains (jako ten zrzavej kluk Malachai) má fakt na takový role ksicht. A jejich malej vůdce neboli šiřitel slova Toho, co kráčí mezi řádky (Isaac), je taky skvěle démonickej a fanatickej. A zahnutej srp a všechny ty ostatní háky, není víc co si přát. Jasně, šlo by to udělat líp, mnohem líp. Nejen režie, ale i efekty. Ale je to starej film, tak jo, no... ()

petero 

všechny recenze uživatele

V podstate len priemerná záležitosť (čo by som dal za to, keby aj dneska každý druhý horor bol aspoň takýto), začne hneď vyvraždením všetkých dospelých v malom mestečku Gatlin na čele s Malachaiom (s ústami ako Steven Tyler) pod vedením Isaaca (divného nadurdeného fanatika), ktorý tu zdá sa založil detskú fanatickú sektu uctievajúcu „toho čo chodí pomedzi riadky“. Sem nechtiac zablúdi Burton a Vicky hľadajúci pomoc a pri prehľadávaní ľudoprázdneho mestečka je Vicky unesená. O zraneného Burtona sa postará súrodenecká dvojica ktorá zatiaľ kultu odoláva... Podarená satanistická atmosféra podporená dobrou hudbou v štýle Omena, dostáva to správne čaro v nekonečných lánoch kukuričných polí a čím ďalej tým užšej cesty, kde listy kukurice šľahajú po aute stále viac a viac nervózneho Burtona. Je až s počudovaním aká je detská súrodenecká dvojica odolávajúca kultu sympatická, nie len že tu nemá funkciu brnkať divákovi na nervy ale výdatne pomáha, čo sa dnes v hororoch často nevidí. Škoda že tá nadprirodzená schopnosť malého dievčatka nie je viac využitá. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hrůza! Stupidita! Nuda! FIlm, který nemá totálně žádnou zápletku. Herecky je to naprosto nezajímavé. Nejlepší je Linda Hamilton a ta je příšerná a nijaká. Potom je tam ještě nějaká chlapeček s kastrolem na hlavě, který se tváří a mluví, jak kdyby mu tatínek zasunul kukuřici do zadku. Ovšem nemá na vysokého odporného zrzka, který má koní hubu přes celou hlavu. Myslím, že ani v 84 roce to nemohlo být dobré. Nevím, jestli má cenu koukat na další díly, ve kterých se objevují alespoň nějaké známé herečky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 100. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • V původním příběhu se Isaac jmenoval William Renfrew a Malachai se jmenoval Craig Boardman. (Chatterer)
  • Ve většině záběrů byla použita pravá kukuřice, pro obtížnější záběry byla vyrobena z polyuretanu. (Chatterer)

Reklama

Reklama