Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Potěšující na filmu je fakt, že se na scénáři podílel Stephen King, takže to ani tak nemusí být klasický remake staršího filmu, jako spíše nové zpracování původní povídky. Od které se to ale, stejně jako první film, trochu liší. Což je trochu logické. Je tu povedená povídka, je tu filmové zpracování, tak proč to omílat přesně dokola. První půlka mě docela bavila, vlastně než hlavní manželský pár dojel do Gatlinu, tak mě to bavilo hodně (Kandyse McClure je výborná, půlku času, co byla před kamerou, jsem přemýšlel, jestli je vůbec hezká nebo ne, každopádně je hodně zajímavá a svou roli zahrála dobře). Manžel se chová jako idiot, ale to myslím, že je průvodní jev, protože to tak je i v povídce i v prvním filmu. Jakmile se děj dostal do ulic Gatlinu a kukuřičného pole, uhne od původní předlohy, a začalo mě to docela nudit. Připadlo mi, jako by si s touhle částí nikdo nevěděl rady, počínaje scénáristou a režisérem konče a tak se v tom jen bezduše plácali jak moucha v průjmu. Trochu zajímavé to začne být zase až od okamžiku oplodnění v kostele (zajímavá novinka). Takže? Solidní průměr, který si někdo, kdo nezná literární předlohu (jak rád bych žil v domnění, že nikdo takový neexistuje) nebo původní filmové zpracování, může docela i užít (třeba pro jeho občasnou drsnost - přeci jenom, jsou to jen děti, že ano). 2,5* ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zbytečný nešťavnatý remake s původní povídkou těžce pod sedativy. Jasně, ani originál adaptace - malá kultovka - nebyla úplně ideální, ale dařilo se jí mít atmosféru strachu a solidně divné úhlavní děti, nemluvě o masakru na začátku. Tohle je prostě vitacit v prášku, kterej se chystáte smíchat s vodou a zjistíte, že vám někdo prodal sáček bez vitacitu. ()

Reklama

domirovec 

všechny recenze uživatele

Velmi laciná (ne)hororová záležitost při které jsem se bez přestání furt a jenom smál. Pokud totiž existuje alespoň jeden důvod proč se něčeho jako je tohle bát, tak je to fakt, že hromada šiblých děcek vytvořila vlastní kult, lokalizovaný někde v poli a modlí se ke svým bohům a uctívají svou úrodu. Plus v jejich čele stojí mladý chlapec, který dokáže hodit nůž 15 metrů před sebe a trefit se. Bomba. 1/5 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Mě to přišlo celé takové... hnusné. No tak, dívat se, jak děti upalují dospělé zaživa není zrovna to, co bych chtěl v hororu vidět. Jinak mě zklamal konec, protože já doufal, že SPOILER ty děti zhebnou, ale ono se to dalo čekat, že nám hlavní dvojice nepřežije. KONEC SPOILERU. Jinak je to takový televizní, nedokončený, s neuvěřitelnými nelogičnostmi nepovedený horor. Škoda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia napísal spisovateľ Stephen King krátku poviedku "Deti kukurice". Stala sa súčasťou zbierky "Nočná smena". V roku 1983 sa dočkala svojho prvého filmového spracovania. To odštartovalo sériu filmov s touto tématikou. V roku 2009 sa ku pôvodnej literárnej predlohe opäť vrátili americkí televízni tvorcovia. Lenže tento krát to dopadlo fakt katastrofálne. Režisérska impotencia, herecká neschopnosť a predovšetkým nesmierna debilita scenáristu z toho urobila takmer nepozerateľnú záležitosť. Tento snímok je príkladom toho, ako sa skvelý literárny námet môže v rukách neschopných filmárov dokonale zmršiť. Jednu hviezdičku dávam jedine z úcty k pánovi Kingovi.* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama