Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa väčší prúser, ale napokon to bola celkom v pohode záležitosť. Pred mnohá rokmi ma tento film vobec neoslovil, ale teraz som sa celkom bavil. Maskér v kaviarni bol dosť dobrý a asi to bola i najkrvavejšia scéna vo filme. Lebo veľa toho sa dialo mimo zaber. Triky i na tu dobu boli veľmi slabé a lacné. Detské hviezdičky na čele s Isaacom ( John Franklin) boli tragické. Film sa oplatí vidieť hlavne kvôli spojeniu kukuričného pola s tajomnom skrývajúcim sa v nom. Takže atmosféra je celkom vydarená a aj keď ten, čo chodí medzi riadkami sa neukázal i tak koniec bol slušne vygradovaný. Nečakal som, ale zatial to na začiatku cesty je za silne 3* a uvidím, ako to bude ďalej. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Co ten Stephen King filmařům provedl, že mu neustále a (tentokrát tedy rozhodně) podstatně mění konce příběhů? Ach jo. Čert vem, že v Kukuřičných dětech z čerstvých manželů procházejících krizí udělali vcelku spokojené snoubence, ale co ten závěr? Happy end? Ó, můj kukuřičný bože, to snad ne! Chyběl snad jen epilog ukazující spokojenou rodinku, jeho a ji spolu s adoptovanými sourozenci... Uf. Ale abych pravdu řekl, o atmosféru přišly Kukuřičné děti ještě dříve - konkrétně během přeefektovaného a vcelku trapně vypadajícího finále. Velká škoda, začínalo to slibně a herci, zejména ti malí, hráli často přímo ďábelsky.__P.S. Představitel Isaaca mi připomínal Pepu Melena, ale to sem nepatří. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti mají i po letech slušnou atmosféru a krvavé scény jsou taky solidní. Zaujme creepy trpaslík v hlavní roli, který jako jediný umí hrát (taky díky tomu, že je z nich nejstarší a nejedná se o dítě, ale o dospělého muže trpícího poruchou růstu). Původní povídka od Stephena Kinga je velmi dobrá a dokážu si podle ní představit  skvělý film, ale zde bohužel příběh není zpracovaný zajímavě. Ne že by ten materiál byl špatně rozvíjený, ale jde spíš o scénář, který nenabízí žádný větší překvapení nebo stylovou scénu. Jak jsem říkal, gore scény jsou dobré, ale bohužel dojde i na trikové sekvence, které byly i na svou dobu dost strašné. S přivřenýma očima ale fajn horor. (6/10) ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím, kdy jsem viděla naposledy. A je pravda, že jsem si z filmu pamatovala pouze to scénu na silnici, kde je ten skvělej jump scare, hned v úvodu. Průměrný film, kterému asi nejvíc dělalo plusové body, že jsem ho viděla teď s titulkama. Ale jinak průměr s koncem, který mi neseděl. Ten jsem po té době zapomněla. Teď už vím proč  ;) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne navodená atmosféra tajomna a vhodný výber prostredia nedokážu zakryť nedostatočné prekreslenie celej situácie a celej mytológie v pozadí. Film dokáže byť v tých správnych chvíľach plíživo strašidelný, v niektorých, najmä ak ide o nadprirodzeno, zasa nechcene smiešny. Môžu za to aj prestarnuté triky. Burt očividne vidí pred sebou dôkazy o prítomnosti nadprirodzenej sily, ale hneď na to sa obracia na deti ako na zblbnutých fanatikov, ktorí si len zle vysvetlili texty Biblie. Pozitívny dojem ale nakoniec vďaka atmosfére ostáva, len je večná škoda, že tento príbeh nemá vo svojom jadre skutočne premyslený fikčný svet. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Důvodem, proč vznikla další pokračování, spočívá ve smlouvě. Producent totiž od Stephena Kinga kromě práv na příběh získal i práva na název. (Petrus1)
  • Na palubnej doske v aute Burta (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) je možné zahliadnuť zbierku poviedok "Nočná zmena" (Night Shift) od Stephena Kinga, v ktorej sa nachádza aj poviedka "Kukuričné deti". (beso74)
  • Název písně, kterou si malá Sarah pouští na gramofonové desce, je "Runaway" od Dela Shannona z roku 1961. (K.I.N.G.)

Reklama

Reklama