Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu od mistra hororu Stephana Kinga jsem nečetla. Ale legendární příběh o posedlých dětech, které vyvraždily celé městečko obklopené kukuřičnými lány, jsem si nemohla nechat ujít. Děťátka nečekaně zaútočila a za nějakých pár minutek měla pod palcem celé město. Jejich budoucí plány jim ale překazí mladá dvojice. Po shlednutí filmu jsem si vsugerovala zvláštní pocit strachu z kukuřičných lánů, takže se jim v letním parnu budu určitě vyhýbat velkým obloukem. Co kdyby se tam náhodou usadil "Ten, jenž chodí mezi řádky". ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba v kombinaci s atmosférou vylidněného města a lánů kukuřice mě skvěle pobavila. Od Kinga jsem toho četl spousty, ale na CHILDREN OF THE CORN jsem zatím nenarazil. Osobně, ale co se Kinga týče, nejsem pro srovnávání s knižní předlohou. Už jsem pár Kingovin, co se mi líbily víc než knížka, viděl. Zajímavý je taky samotný "kukuřičný kult". Taková zvrácená mutace křesťanství. I když co se týká krve, která kvůli němu tekla, je ve srovnání s křesťanstvím náboženstvím lásky a porozumění. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je adaptáciou rovnomennej krátkej, zhruba dvadsaťpäť stranovej, poviedky amerického spisovateľa Stephena Kinga, ktorá pochádza zo zbierky Nočná Smena. Je tam jedna z najlepších. Jej filmová podoba však nie je zrovna najlepšia. "Kukuričné deti" doplatili najmä na chudobnú produkciu. Je hodne vidno, že sa jedná o nízkorozpočtový film. Mohlo to byť oveľa lepšie. Pôvodná, literárna predloha má obrovský horrorový potenciál. ** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch povedenějších převodů literárního Kinga na filmové plátno i přesto se to však neobejde bez několika klasicky filmových úprav (v tomto případě opět samozřejmě úprav k horšímu) - narozdíl od Kingovy povídky má tenhle film pozitivnější konec a je v něm věnováno mnohem více místa dvěma hlavním hrdinům (teda hrdinovi a hrdince) než samotným dětem a odkrývání kultu a mýtu TOHO, JENŽ KRÁČÍ MEZI ŘÁDKY. Přesto všechno je do dost dobrý film s vynikajícími dětskými hereckými výkony a dobrou atmosférou bez hluchých míst, což je na film podle krátké povídky docela úctyhodný výkon. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne navodená atmosféra tajomna a vhodný výber prostredia nedokážu zakryť nedostatočné prekreslenie celej situácie a celej mytológie v pozadí. Film dokáže byť v tých správnych chvíľach plíživo strašidelný, v niektorých, najmä ak ide o nadprirodzeno, zasa nechcene smiešny. Môžu za to aj prestarnuté triky. Burt očividne vidí pred sebou dôkazy o prítomnosti nadprirodzenej sily, ale hneď na to sa obracia na deti ako na zblbnutých fanatikov, ktorí si len zle vysvetlili texty Biblie. Pozitívny dojem ale nakoniec vďaka atmosfére ostáva, len je večná škoda, že tento príbeh nemá vo svojom jadre skutočne premyslený fikčný svet. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V původním příběhu měla být postava Lindy Hamilton dětmi zabita. (Chatterer)
  • Důvodem, proč vznikla další pokračování, spočívá ve smlouvě. Producent totiž od Stephena Kinga kromě práv na příběh získal i práva na název. (Petrus1)
  • Na palubnej doske v aute Burta (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) je možné zahliadnuť zbierku poviedok "Nočná zmena" (Night Shift) od Stephena Kinga, v ktorej sa nachádza aj poviedka "Kukuričné deti". (beso74)

Reklama

Reklama