Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvělá apokalyptická hudba (na začátku při běhu děcka kukuřicí a pak ještě několikrát), pak hned slušnej úlek, když to dítě srazí autem. Jinak skvělej nápad, jako skoro vždy od Stephena Kinga. Courtney Gains (jako ten zrzavej kluk Malachai) má fakt na takový role ksicht. A jejich malej vůdce neboli šiřitel slova Toho, co kráčí mezi řádky (Isaac), je taky skvěle démonickej a fanatickej. A zahnutej srp a všechny ty ostatní háky, není víc co si přát. Jasně, šlo by to udělat líp, mnohem líp. Nejen režie, ale i efekty. Ale je to starej film, tak jo, no... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Idylická cesta mladých manželů Burta (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) se tragicky změní poté, co uprostřed kukuřičného pole srazí mladého chlapce. Při shánění policie dorazí do malého městečka Gatlinu, ze kterého už na první pohled čiší skrytá hrozba. Ve městě nežijí žádní dospělí, ale jen zdivočelé děti následující svého proroka, Izáka... Pamatuji si, když jsem film viděl před nějakýma dvaceti lety poprvé, tak jsem se skoro podělal strachy. Dneska - po desítkách více či méně zdařilých hororů - už jsem jako divák otrlejší, a tak jsem po většinu filmu jen zíval nudou (i když se budování atmosféry opuštěného městečka musí tvůrcům nechat). Ale ani ústřední dvojice (Peter Horton a Linda Holton), ani dětský kazatel (John Franklin) mi k srdci nijak nepřirostli, a tak snad stojí za zmíňku jen odporný (a to fakt) Malachai (Courtney Gains)... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočen podle předlohy Stephena Kinga. Ve filmu si zahrála Linda Hamilton jako Vicky a v osmé minutě docela pěkně zaspívá. Vítejte v Gatlinu v nejkrásnějším městečku v Nebrasce, městečku pobožných dětí a kukuřice. CITÁT - Bůh a suchá zrna.......... Film působí trochu zmateně, ale má své napětí a kdo četl knihu, najde si i své oblíbence, dokonce i toho co chodí mezi řádky........... Hudbu k filmu zasadil Jonathan Elias. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Přestože je na filmu znát malý rozpočet a velkou většinu, asi spolkl ten červený mrak, což měl být ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, tak je to fakt dobrý film. A schválně píši film a né horor, přestože posledních dvacet minut, je solidně napínavých a dojde tam na nějaké bu bu, tak z větší části mi film nepřišel hororový. Byl tajemný a dokázal, si udržet moji pozornost, ale spíš hlavní část filmu mi přišla, jako sociální sonda do života dětí a jejich nepochopení dospělými. A Peter Horton a Linda Hamilton, tady hrají skvěle, ale kdo je v tomhle směru dost zastínil, byli děti, ono se moc často nestává že ve filmech sou dětský herci sympatický a dají své role. Tady však musím vychválit všechny, od těch nejmenších Anne Marie McEvoy a Robby Kiger až po ty dospělejší John Franklin a Courtney Gains, všichni to hrají přesvědčivě a jejich výkon je dokonalý. V tomhle směru, mně mrzí že se film nesoustředil, na ty lidi ve městě a to jak děti postupné propadnou Isaacovi, protože by to bylo zajímavější než tenhle film, který sice neni špatný, ale má svoje mouchy. A přestože zním převážně kriticky, tak musím hodnotit kladněji a to hlavně díky hercům, kteří hrají uvěřitelné postavy a taky to neni špatné drama o dětech a jejich problémech, což se asi v tomhle filmu řešit nemělo a je to nechtěný výsledek, ale i tak se mi film líbil. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Průměrné zpracování nijak zvlášt vyčnívající Kingovy povídky. Vrcholným adaptacím jeho děl se nemůže rovnat a není natolik béčková aby dobře pobavila. Prostě solidní průměr co celkem slušně odsýpá. Za povšimnutí stojí mladičká Linda Hamilton. Naopak mě osobně strašně štval představitel Isaaca, který mi přišel všechno možné jenom ne démonický a strašidelný. A taky je škod aže se nakonec neukázal v plné kráse "Ten co chodí mezi řádky". ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Název písně, kterou si malá Sarah pouští na gramofonové desce, je "Runaway" od Dela Shannona z roku 1961. (K.I.N.G.)
  • V původním příběhu se Isaac jmenoval William Renfrew a Malachai se jmenoval Craig Boardman. (Chatterer)

Reklama

Reklama